Suur täpiline kotk - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Täna kaalume veel ühe Hawkide perekonna esindajat, nimelt täpilist kotka. Lind juhib varjatud elustiili ja seetõttu ei ole võimalik seda põhjalikult uurida. Siiski on olemas teave tõu rühma leviku, toitumise, paljunemise ja üldiste omaduste kohta. Vastasel juhul nimetatakse täpilised kotkad erakiks, sest nad eelistavad üksi jääda ja samuti ei taha nad inimese lähedale jääda.

Elupaik ja kirjeldus

  1. Käsitletava perekonna linnud on keskmise suurusega. Kuid mõned teadlased on nende seas suurte suuruste poolest kuulsad. Jällegi sõltub see kõigest, kellega võrrelda. Niisiis kasvab täpiline koht kuni 75 cm pikkuseni, üksikisiku kehakaal on 1,5-3 kg.
  2. Seksuaalne dimorfism tundub selgelt, naised on suuremad kui meessoost isikud. Seal on ka vähem täpiline kotkas, suurem vend on suurem, nagu võib nimest aru saada. Aga kui te kohtute lindudega põllul, siis saab neid kergesti segi ajada. Kategooriat saab määrata ainult kogenud silmaga.
  3. Värvi järgi on suled monotoonselt värvitud. Nad on pruunid, tumedad. Saba, sabaosa, sabaosa, rinnakorv on kerge. Neile ilmuvad mustad või pruunikas suled. On äärmiselt haruldane, et pruuni tooni taustal on ka kollakas- või okerilinde.
  4. Noorte ploomide hulk on kerge, keha ülaosas on tilkade kujulised täpid. Samuti võib leida inimesi, kelle peavarjus on liivane kollane või okra. Küünte ja nokkade värvus on must, ninasõõrmed ja käpad ise on kollakad. Nende jalad ulatuvad randmeteni.
  5. Jaotuse osas võib neid linde leida Euroopa jahedates osades, olgu siis Poola või Soome. Nad elavad ka Mongoolias, Ungaris, Pakistanis, Hiinas. Meie kodumaal avastati Kaliningradi piirkonnas ja kuni Primorye-le täpilised kotkad.
  6. Talvituvate lindude kohta kogutakse ja edastatakse Indokiinasse, Indiasse, Iraanisse. Kuna üksikisikud kuuluvad röövloomadesse, leidub neid niidupeedidel, soodes, jõgede, veehoidlate ja järvede lähedal. Just sellel alal vaatab täpiline silm välja ja juhib selle saaki.
  7. Linnud eelistavad elada tasasel või kõrgel maastikul. Nad elavad sageli mägedes, mille kõrgus ulatub 1 km. ülespoole. Mis puudutab jahti, siis eelistavad inimesed otsida toitu kohapeal või ootavad selle saabumist, vaadates õhku. Toitumine koosneb erinevate perekondade närilistest, samuti väikestest lindudest või roomajatest.
  8. Täpsed kotkad ehitavad pesi kõrgetel puudel tulevaste järglaste jaoks. Peale selle kasutatakse pärast ehitamist aastast eluruumi. Lammutus toimub kevadel, tavaliselt eeldatav ema annab kuni 3 muna. Kuid enamikul juhtudel on kaks.
  9. Pärast seda, kui naine on esimese muna asetanud, hakkab ta kohe inkubeerima, kuid ei oota, kuni teine ​​ilmub. Osaliselt sel põhjusel on tibud sündinud vaheaegadel, kuid viimane tibu sureb tavaliselt esimese võistluse tõttu.
  10. Kui põlvkond kasvab kuni 2 kuud, võib ta seista tiibale. Need isikud kiiresti kasvavad ja õpivad, varsti nad koos oma isa ja emaga lähevad talveks. Pimeda kotkas on kaitstud ohustatud ja haruldaste liikidena.

Eluviis

  1. Perekonna esindajad on monogamilised, et saada küpseks seksuaalseks ajaks neli aastat. Mõned inimesed küpsevad varem, siis saavad nad paljuneda 3-aastaselt.
  2. Ehitage koduks tulevastele järglastele koos. Siis jõuavad nad igal aastal munemis- ja haudemunadesse. Kuna aretus on piisavalt kiire, sõidavad varsti vanemad tagasi tibudega soojad tibud.
  3. Oma loomulike omaduste tõttu võib linde seostada kannibaalidega. See tähendab, et kui naine pani munad kinni, koorusid nad teatud tühimikuga, siis tibude vahel algab võitlus. Vanem lihtsalt sööb nooremat.
  4. Kui lammutus toimub mais, siis sügisel võib lindude perekond, kus on oma täiendus, saata talveks. Soojate maadena valitakse Aafrika, Euroopa ja Aasia.

Huvitavad faktid

  1. Väärib märkimist, et kõnealustel isikutel on üsna ulatuslik elupaik. Kui te vaatate seda teiselt poolt, on huvitav asjaolu, et esindatud lindudel ei ole alamliike.
  2. Paljud uuringud on kinnitanud asjaolu, et kahe lähedase liigi isikud võivad üksteisega kergesti omavahel ühendada (väike ja suur täppkott). Tulemuseks on üsna elujõulised hübriidid.
  3. Kahjuks väheneb see liik kogu maailmas. Seetõttu on linnud punases raamatus loetletud. Sellised isikud kaovad oma elupaigas kiiresti. Venemaa Föderatsiooni territooriumil on kaitstud Kaug-Ida ja Euroopa elanikkonnast.
  4. Sellised isikud on hoolika valvega. Laialdase raadamise tõttu väheneb liikide arv. Probleem on selles, et sellised linnud pesitsevad kõrged puud. Inimesed on pidevalt mures metsloomade ja lindude elupaikade pärast.
  5. Linnud on monogamilised ja ehitavad pesa iseseisvalt. Nad võivad ka hõivata vanu vabu pesasid. Sellised isikud varjavad oma kodu väga hästi. Nad sulgevad selle kuuse ja haavaga.
  6. Varakevadel paaritumise ajal teevad sellised isikud väga huvitavaid helisid. Selliste hirmude tõttu peetavaid linde saab kuulda 3,5 km kaugusel. Tavalistel inimestel on just sel põhjusel seda, et kõnealuseid isikuid nimetatakse "Screamer Eagleseks".

Põrnad on erilised isikud. Kahjuks ei ole neil alamliike. Nende populatsioon on inimtegevuse tõttu järsult vähenenud. Kotkad on loetletud punases raamatus. Lindude arv on väga väike, vaatamata ulatuslikule elupaigale.

Video: Suur täpp (Aquila clanga)