Varakushka - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Üks ilusamaid linde, mis leidub Kesk-Venemaal ja Lõuna-Aasias. Selle ploomi ei saa segi ajada teiste linnuliikidega.

Lindi väline kirjeldus

See on väikese suurusega, selle pikkus ei ületa 15 sentimeetrit ja selle tiivad on 7-8 cm. Sellise tagasihoidliku suurusega on rinna piirkonnas üsna helge värvus. Selles kehaosas on sinine värvus. Selle heleda koha servad on musta ja punase värviga. Saba on ka punane, musta otsaga. Aga naise värv erineb meestest. Puudub sinise värvi sinine värv. Selle asemel on see pruun ja valkjas toon. Naised ei pea ennast liiga palju tähelepanu pöörama, sest nad tegelevad peamiselt järglaste inkubeerimisega. Ja põõsaste ja rohu vahel ei ole hall värvus märgatav.

Elupaik

Varakushka püüab harva inimese silma. Seda võib näha peamiselt ojade orudes, soodes, põõsastes. Kuid see leidub ka avatud aladega metsades.

Lind kuulub rändliiki. Seetõttu võib tema meloodilist laulu kuulda mitte varem kui aprillis. Just sel ajal saabub ta soojadest Aafrika või Aasia riikidest. Varakushka peseb rohus. Pesad viet alates varred, obkladyvaya nende sammal. Sellistes kodudes kasvab ta. Külma ilmaga hakkab talv soojemaks kliima.

Lindude lendamise viis on väga huvitav. Ta ei tõuse kõrgel taevasse, vaid liigub läbi veekogude põõsaste. Seega võib see katta umbes 100 kilomeetrit öö kohta.

Mida süüa

Selle linnu peamine toit on erinevad putukad. Ta sööb keset, sipelgad, draakonid, mardikad ja nende vastsed. Kuid mitte ainult putukad määravad oma toitumise. Ta ei pahanda küpsete marjade ja seemnete süüa, eriti sügisel. Varakushka peetakse metsa korrapäraseks, kuna see toidab kahjulikke putukaid. Seetõttu ei ole aednikud vastumeelsed, et meelitada seda oma kruntidesse. See puhastab taimi nälkidest ja muudest kahjulikest loomadest.

Seda lindu kaitsevad inimesed. Sel põhjusel tehti isegi 2012. aasta lind.

Äärelinna külades harva. See on tingitud asjaolust, et maa kiskjad, nagu kassid, hävitavad sageli oma pesad. Seepärast kardavad kodude läheduses linnud oma pesa teha.

Kuidas varakushka kordub

Seda lindu eristab eraldatus. Nad tavaliselt ei karja ega ela üksi. Suurem väärtus perekonna pesa ja üks partner. Temaga saavad nad elada. Kevadel saabuvad mehed lõunasse. Praegu algavad nende abielu mängud. Mehed meelitavad naisi oma särava ploomiga. Sel ajal on nad seda eriti väljendunud. Naistele meelitades oma meloodilist laulu, soovitavad nad alustada pesa ühe neist.

Moodustunud paar hakkab perekonna pesa looma. See on kujutatud sambaga vooderdatud kausi välisküljel. Pesa sisemus on täidetud allapoole ja pehme rohuga. Väärib märkimist, et pärast pesa ehitamist naasevad nad järgmisel kevadel. Asjaolu, et mees on hõivatud, teatab kõigile oma kõva lauluga.

Selles on emas 5-7 muna. Inkubatsiooniperiood kestab umbes 2 nädalat. Pärast selle aja möödumist sünnivad tibud. 13 päeva jäävad nad pesasse ja nende vanemad söövad neid kõvasti. Isa hoolikalt toob rööpad ja putukate vastsed.

Kui tibud on tugevamad, hakkavad nad pesast välja hüppama. Samal ajal ei ole neil veel lennuoskusi. Nad hüppavad maa peal, mitte endisest eluruumist. Vanemaga suhtlemisel õpivad nad lendama ja oma toitu hankima.

Suve lõpus sõidavad linnud lõunasse, kuid ilma karjata. Need linnud lähevad seal iseseisvalt, mitte gruppi. Lahkumine lõpeb septembris või oktoobris, sõltuvalt elupaiga piirkonnast.

Bode tüübid

Sellest linnust on vaid kaks liiki - punane täht ja valge täht. Neid iseloomustab iseloomulik kohapealne tähe täht. Punane täht näeb erinevalt vähem meloodilist laulu. Lindu repertuaar sisaldab enamasti kuulnud meloodiaid.

Teist liiki iseloomustab suur suurus ja iseloomulik laul, mis on meloodilisem ja mitmekesisem. Hõlmab helisemise ja vilistamise helisid. Nende lindude laulmine on oma heli tõttu ööselõunatele väga lähedal. Samal ajal ei saa nad selliseid kõrged noodid nagu öösel.

Huvitavad faktid lindu kohta

  1. Soojate riikide talvitumisele muutuvad lindude hulk. Seal muutub see hämaramaks ja tuhmuma. Kevadise varjundiga hakkab värvima heledamaks. Nii nad tulevad oma kodumaale kogu oma hiilguses.
  2. Mehe kohtumisel pöörab lind tema selja. Ja kuna looduses on selle asulapaikade tõttu nähtav liiga harva, liidab see ümbritsevate paksudega. Tagaküljel on halli värvi, mis maski ohutult maskeerub. Tuginedes sellele usub linn, et see muutub inimestele nähtamatuks.
  3. Lindu nimetati "patriootiks Venemaal", sest see värvus rinnal. Vene lipu värvide kombinatsioon tema kehal lubas tal sellist hüüdnime saada.
  4. Lindude võime imiteerida teiste lindude pereliikmete hääli võimaldab neil konkurente kõrvaldada. Muudele lindudele kohandades annavad nad neile valeandmeid. Nii vabastavad nad territooriumi ise.

Guard varakushki

Kahjuks on selle linnu populatsioon hiljuti vähenenud. See on tingitud asjaolust, et inimesed põlevad vana rohu eest. Või mahajäetud tulekahjud põhjustavad tulekahju. Varakushka ehitab oma pesad rohumaale, peaaegu maapinna lähedale. Seetõttu põletatakse pesad sageli sellistes tulekahjudes koos munade või isegi tibudega. Keskkonnakaitsjad hoiatavad, et inimese tegevuse tagajärjeks võib olla Varakushka laululindu täielik kaotamine, kes laulab nii suvel kogu meloodiliselt.

Video: Warakushka (Luscinia svecica)