Keiser Penguin - kirjeldus, elupaik

Keisri pingviinid on suured vesilinnud, mis muudab need pingviini perekonna kõigi liikmete seas silma paistvateks.

Nendel lindudel on olulised erinevused teistest sarnastest liikidest - see ei ole ainult üsna suur, vaid ka nende lindude võimetus iseseisvalt pesasid ehitada. Haudemunad viiakse läbi spetsiaalse, kõhul paikneva nahast klapikoti kaudu (see on nii meestel kui naistel).

Välimuse omadused

Загрузка...

Maksimaalne lindude suurus on kuni 130 cm ja kaal kuni 50 kg. Pange tähele, et sellist tüüpi pingviinil on suur lihasmass, mis on põhjustatud nende veelindude lindude piisavalt arenenud rinnaosast.

Keisri pingviini sulgede kaane värvus on must ja valge, see värvus aitab lindudel oma vaenlastest vees tõhusalt varjata. Kaeluse all ja põskede lähedal asuv ploom on iseloomulik tellistest. Esimene suurte pingviinitükkide varustus, mis on tunginud, on hallikasvalge. Vastsündinud tibu kaal ei ületa 320 grammi. Pange tähele, et täiskasvanute sulgede kate pakub tõhusat kaitset, säilitades samal ajal keha soojuse.

Teine märkimisväärne erinevus selle sugulaste liigi sugulaste hulgas on lindude luude tihedus (ilma iseloomulike õõnsusteta). Nende lindude eluiga on nende looduslikus elupaigas harva üle 25 aasta.

Elupaik

Загрузка...

Kõige levinum on sellist tüüpi veelinde, nagu keisri pingviinid territooriumidel, mis asuvad sellises lõuna laiuskraadis - 66 ° kuni 77 ° (Antarktika). Pesitsuskoht on peamiselt jääkividele võimalikult lähedal.

Selle liigi esindajate ligikaudne arv on umbes 450 tuhat inimest, kes jagunevad omavahel väikesteks kolooniateks. 300 000 lindude esindajat elavad enamusel oma elust jääjalustel, kuid aretusperioodil ja nende järglaste haudemehhanismid rändavad mandrile.

Suurim pingviinide koloonia asus pesitsema Washingtonis (vähemalt 20-25 tuhat paari).

Käitumise tunnused

Seda tüüpi veelinde hoitakse peamiselt väikestes kolooniates, leides samas looduslike varjupaikadega kohti, mis on üsna suured jäälained ja jäähummockid. Samal ajal on valitud eluala ümbruses tingimata avatud veega alad, mis tegelikult on nende lindude toiduvarustus. Tihtipeale kasutavad pingviinid pinnal liikumiseks oma kõhtu, see tähendab, et nad asuvad oma kõhus ja hakkavad libisema jääsel pinnal, aidates aktiivselt oma tiibade ja käppadega.

Väga madalatel temperatuuridel kogunevad täiskasvanud rühmad, tihedalt kinni, et soojeneda. Samas vaadeldakse sellistes rühmades pidevalt liikumist - linnud liiguvad erinevates kohtades.

Üksikisikutel on väga majesteetlik välimus, mille jaoks nad tegelikult said oma nime, kuid see on siiski väga ettevaatlik lind, mis ei lase inimestel ennast lähedale jõuda, mis tänaseni ei ole selle liigi esindajate püüdmise edu saanud.

Võimsuse omadused

Selle liigi lindude peamine annus on mitmekesine kala, toiduks ekstraheerimiseks kogunevad pingviinid sageli väikestesse rühmadesse. Kala püüdmiseks ujuvad pingviinirühmad ujuvates kalakoolides, neelates merel elavaid elanikke. Kui suure pingviini saagiks saab piisavalt suur kala, siis lõikab see juba pinnal.

Toidu otsimisel saavad keiser pingviinid ujuda üsna kaugel (kuni 500 km). Nende veelindude liikumise kiirus jahil on umbes 5-6 km / h. Vee all viibimise kestus on umbes 15 minutit.

Aretus-keisri pingviinid

Загрузка...

Suured pingviinid on monogaamilised linnud, paar, mis loodi siis, kui elab koos oma ülejäänud elu. Naise ligimeelitamiseks kasutavad vastassugupoole linnud oma üsna valju häält. Abielu mängude kestus on umbes 1 kuu. Sel ajal teevad mõlema soo isikud üsna pikki ühiseid jalutuskäike, kuid mehed näitavad tihti oma algset tantsu emaste ees, mille üks liikumine on madal.

Siduris on ainult üks muna, mis on naise poolt umbes kuu aega pärast aretusperioodi algust (mai-juuni). Munade suurused on üsna suured (laius - kuni 10 mm, pikkus - vähemalt 120 mm, kaal - kuni 500 g).

Juba mõnda aega hoiab emane koti kottis muna, hoides viimast oma tiibadega (1,5 kuud), misjärel ta läbib mehe järgmiseks inkubeerimiseks ja jätkab pikka jahti. Järgmise 9 nädala jooksul liigub meeste keisri pingviin vaevu ja sööb ainult lumel, mistõttu kaotab ta enamiku oma kaalust. Juhul, kui naissoost pingviinil ei ole aega huntist tagasi tibude imemiseks, aktiveerib perekonna isa spetsiaalsed näärmed, mis vastutavad subkutaanse rasva töötlemise eest kreemjas kompositsioonis, mida isane toidab tibudele enne ema naasmist.

Haudemunad on kaetud, võime ujuda nad ilmuvad pärast kuue kuu möödumist esimese sulgede komplektist. Pärast sündi saavad noored pingviinid oma vanematest 1,5 kuu pärast lahkuda, sageli on selline hooletus nende surm.

Eriti tähelepanuväärne on asjaolu, et need isased, kes on kaotanud oma järglaste, võivad rüüstata tibusid ja tõsta omaette.

Looduslikud vaenlased

Tänu oma erakordsetele füüsilistele omadustele ja üsna suurele suurusele ei ole keisri pingviinidel oma loomulikus elupaigas liiga palju looduslikke vaenlasi. Selle linnuliigi looduslike vaenlaste hulka kuuluvad mere leopardid ja sellised mereloomad kui tapjavaalad.

Sageli saavad keisripingviinide noored üksikpõletikuks sellised sulgedega kiskjad nagu skua.

Peamiseks ohuks liikide populatsioonile on globaalne soojenemine, lisaks sellele on veel üks tegur, mis mõjutab lindude lindude andmete arvu vähenemist - see on toiduainete pakkumise suhteliselt kiire vähenemine. Nagu hiljutised uuringud näitavad, võib pingviinide arv viimastel aastatel oluliselt väheneda (5% -ni). Selle põhjuseks on loodusvarade ammendumine, mistõttu on seda tüüpi lindude jaoks üha raskem saada toiduks vajalikku toitu. Looduse elule avaldab negatiivset mõju ka inimese looduskeskkonna häirimine (massiturismi arendamine).

Video: keiser-pingviin (Aptenodytes forsteri)

Загрузка...

Populaarsed Kategooriad

Загрузка...