Dugong - kirjeldus, elupaik, elustiil

Dugongid on lummavad mereloomad, nad on taimsed imetajad ja kõige enam meenutavad lehmad. Tegelikult on nad päris lähedal manaatidele, mida nimetatakse mereloomadeks. Zooloogid viitavad dugongidele sireenide järjekorras. Just nii on olemas selline eraldumine, mida nimetatakse iidse kreeka legendidest, lisaks on duyungi tõlge malai keelest mermaidina või merel.

Venemaal nimetatakse dugongi sageli kui lehma, sest merineitsi, nagu näiteks vene eepos, kirjeldatakse seda olendit ikka veel kaugel. Aga kui võrrelda lehmaga, siis on dugong selle loomaga üsna kooskõlas. Tal on ka suur keha, ebamugavustunne ja mingi pehme võlu, mis paneb sind puudutama ja rõõmustama selle suurepärase mereolendi harjumustes.

Põhiteave

Enamasti eelistavad dugongid asuda kaldale, kus mered ja ookeanid moodustavad lahtisi ja madalat laguune. Nüüd on see piirkond Vaikse ookeani ja India ookeanide troopiline vöö. Kuna ei ole raske mõista, elavad nad merevee ruumides ja praktiliselt ei ujuma magevette.

Nad on kõige väiksemad sireenide järjekorra esindajatest, kuna nende keha pikkus on neli meetrit ja nad kaaluvad ainult kuni 600 kilogrammi ja sellised loomad on suhteliselt mõõdukad. Samal ajal on mehed alati suuremad kui naised.

Keha struktuur on omamoodi silinder, millel on palju voldeid, mis on iseloomulik kõigile paksu naha omanikele ja olulisele nahaaluse rasva kihile.

Nahal on tõesti muljetavaldav paksus - umbes kaks sentimeetrit või rohkem ja värvus on hallikas ja kergelt nihkunud. Alati on kõht kergem ja selja on veidi tumedam.

Kui võrrelda seda teiste loomadega kellega, on dugong lihtsalt liialdatud pitser, millel on mõned funktsioonid. Siiski, kui sa vaatad paremini, on palju omadusi, mis eristavad teistest loomadest dugongi, eriti neil ei ole seljapeene, ja eesmised on üsna pikad (kuni pool meetrit), jalgade kohta ei ole märke ja eripärasid, mis võimaldaksid maalt liikuda. Seetõttu ei asu dugongid maale maale, kui nad vette sattusid, ja seal nad muutusid vajalike tingimuste ja keha struktuuri järgi. Niisiis, nad tegelikult istuvad vee all ja tunnevad ennast väga hästi, sest nende armas loomade näo rahulik väljendus võimaldab meil rääkida.

Väliselt oleks dugongi kergesti segatud manaadiga, kui see poleks tagumises otsas, mis, erinevalt manaatist, on jagatud sügava õõnsusega keskel ja kõige enam sarnaneb vaalaga. Võrdluseks on, et kuju manaatide tagakülg kujutab endast mõnda mõra või mõra, mis sarnaneb manatee finile, nagu soovite.

Nüüd pöördume dugongi näo kirjelduse poole, mis väärib ka veidi tähelepanu ja mida iseloomustab selle iseloomulikud tunnused. Paljudes mereolendites ei ole tüübid tavapärasel viisil olemas ja orbiidid on sügaval ka vee all elamiseks sobivad (muide, nad kuulevad täiesti hästi, kuid näevad nii). Pea on kehaga võrreldes suhteliselt väike ja istuv. Koonil on lihavad käsnad ja nüri, mis on varustatud ventiiliga, mis katab välise vee siseruumi.

Dugongi olemus ja elustiil

Need vees elavad imetajad sarnanevad oma rahu ja aeglusega lehmadele ning kui neid täpsemini kirjeldatakse, on nad hirmus lehmad. Tundub, et veeala on põlisloodusele omane, nii et miks mitte tunda end kindlalt ja isegi veidi muljetavaldavalt? Sellegipoolest näivad nad pigem tagasihoidlikud, liiguvad hoolikalt ja sujuvalt. Vahemaa, mis ületab ühe tunni jooksul, on keskmiselt umbes 10 kilomeetrit. Teisest küljest ei vaja dugongid sprintivõimeid, vaid vastupidi - just see aeglus ja mõõde, mis paljudes aspektides võimaldab toitu otsida.

Dugongide puhul on põhitegevuseks otsida erinevaid taimi, s.o merepõhja levinud vetikaid. Seetõttu ujuvad nad niimoodi merepõhja kohal ja söövad rahulikult vetikaid - miks mitte mereloomad?

Kummalisel kombel ei ole need häbelikud loomad karjadele eriti altid. Enamasti on nad üksikud põllumehed ning pakendi moodustamine on reeglina tingitud ainult taimestiku olemasolust mõnes piirkonnas. Siis kogunevad dugongid väikesesse gruppi, kuhu kuuluvad viis või veidi rohkem inimesi, ja jooksevad sujuvalt läbi eraldi asukoha, nagu oleksid rühmad, kes teevad toidu kogumist.

Lisaks on võimalik grupiränne, kui kogu elanikkond läheb soojematesse piirkondadesse, et otsida toitu. Sellised migratsioonid määravad soodsamate ilmastikutingimuste valiku.

Teine imelik on rahva poolne täielik armastus. Kui olete kunagi näinud armas ja painduvat lemmiklooma, siis on see ka kõige armsam ja paindlikum. Mere hiiglased lubavad end pigistada, lööki, kallistada, hellitada, suudelda, pildistada, teha nii, et see oleks mugavam. Neid saab kriimustada, masseerida ja palju muud. Seega, kui otsite internetist fotot, mis on kaevanduses, on seal kindlasti üks inimene, kes pigistab mereloomat või teeb selle loomaga midagi naljakas. Tegelikult ei ole dugong eriti sellise suhtlemise vastu.

Selle käitumise saladus peitub paksus nahas, mis muudab need olendid välismõjude jaoks peaaegu täielikult haavatavaks. Predators ei pööra suurt tähelepanu dugongile üldse, sest seda tüüpi nahka püütakse kallim. Nii dugongid kui röövloomad mõistavad seda asjaolu ja seetõttu ei sekku üksteisesse ega ole üldiselt kattuvad. Mõnikord juhtub muidugi, et hai võib soovida süüa beebi lehma, kuid ema tulekuga jäävad kiskjad pensionile. Dugongid on võimelised sõitma ka tohutuid haid, mis samuti ei näe mõtet proovida oma käsi nende hiiglastega.

Dugong Power

Kui te vaatate nende olendite lihaseid huule, siis paistab silma ülaosas üsna selgelt, mis liialdatult tundub väga suur. See detail võimaldab ka taimeid merepõhjast maha rebida. Täiskasvanud looma igapäevane toit võib olla umbes 40 kilogrammi erinevaid muru- ja erinevaid vetikaid.

Meestel on väike eelis võrreldes emasloomadega, kuna neil on ülemised hambad - tusksid, mida kasutatakse muuhulgas taimede kühvelamiseks alt. Nad kaevavad üsna pikki sooni ja neid on lihtne jälgida nende teede ääres, kus dugongi karjatati ja kus see oli.

Dugongi päevad on üsna monotoonsed ja neid mõõdetakse, arvestades toidu kogust, mida nad vajavad kogumiseks. Esiteks, nad ujuvad umbes 15 minutit piki põhja, seejärel ujukid üles ja saavad õhku ning jälle põhja. Nii et päevad vahetavad nädalaid ja nädalaid, mis muutuvad, ja mereloomad karjatavad jätkuvalt merepõhja, jättes maha kaks pikka vagut, mis on algsed ajajooned, mida igavuse veed pesta.

Dugongid ei ole lollad loomad, vastupidi, nad teavad, kuidas säästa tulevikku ja üldjuhul mõningast leidlikkust. Sageli kogutakse vetikate tarnimine eraldi kohas, kust see võib saada õige koguse ja vabaneda kogumise eest.

Paljundamine ja pikaealisus

Kümnendal eluaastal muutub dugong täiskasvanud olendiks ja võib hakata paarituma. Peale selle on dugongidel võimalik seda okupatsiooni igal aastaajal lubada, sest neid ei tingi looduse poolt määratud reprodutseerimisperioodi raamistik. Üldiselt sobivad nad aastaringselt.

Selline vabadus ei tühista siiski raskusi naise võitluses. Selleks, et saada intiimsust oma kullaga, seisab meessoost sageli silmitsi võitlusega ründajaga. Dugongid kasutavad oma ülemisi hambaid üsna osavalt ja võivad tekitada vastastele olulist kahju.

Tegelikult otsustab võitlus ja otsustab edasise aretusvõimaluse. Võitja lahkub peaaegu kohe pärast naissoost ja tegeleb uue dugongiga. Pärast seda jäävad mehed pensionile ja ei tegele oma järglastega.

Rasedus kestab aasta, mille järel ilmneb reeglina üks poeg, mis kaalub umbes 40 kilogrammi ja mille pikkus on kuni üks meeter. Harva sündinud kaksikud. Vastsündinud poiss asub ema seljal umbes 12 nädalat ja kasutab piima söötmiseks. Pärast seda algab iseseisvam eksistents, mis on tingitud üleminekust taimsele dieedile, kuid laps ei keeldu piimast. Ema piim jääb toiduks kuni poolteist aastat.

Järk-järgult kasvab laps üles ja alustab iseseisvat eksistentsi, mis on üsna pikk. Dugongi vanus ulatub 70 või enam aastani, kui välised tegurid seda ei mõjuta. Väliste tegurite all me mõtleme peamiselt inimesele, mis mõjutab oluliselt nende loomade populatsiooni.

Sel ajal on dugongi elanikkond üsna väike, 20. sajandi inimesed mõjutasid neid loomi kõige negatiivsemalt. Nüüd on püük võrkudega keelatud ja dugongid on kaitstud erinevate rahvusvaheliste organisatsioonidega. Lubatud on ainult väikestes rahvustes ja kultuurides koristatud harpuunid, mis kasutavad ajalooliselt dugonge oma eksistentsi säilitamiseks ja nende loomade mõistliku püügiga.

Video: Dugong (Dugong dugon)