Golden-haired pingviin - kirjeldus, elupaik

Kullakarvaline pingviin sai oma nime, kuna tal oli iseloomulik varju. Need ilusad pereliikmed võivad konkureerida eristavate väliste andmetega. Lisaks on nad õppimise seisukohast lõbusad ja huvitavad. Paljud fotograafid ja teadlased lähevad hea meelega pingviinide looduslikku elupaika, et neid vaadata ja põnevaid materjale koostada.

Vormi omadused

  1. Esimest korda kirjeldas lind Saksamaalt pärit looduslaste poolt juba 1837. aastal. See oli ta, kes märkas harilikku olendit huvitavate harjumustega. Algselt omistati sellele pingviinile ühine perekond, kuid aja jooksul liikusid inimesed eraldi klassifikatsioonile.
  2. Kui te järgite arvukatest uuringutest saadud andmeid, siis peetakse selle linnu lähimat kaaslast kuninglikuks pingviiniks. Loomulikult on teine ​​liik suurem ja massiivsem, kuid muidu on need sarnased.
  3. Rohkem kui 1,5 miljonit aastat tagasi toimus esimene mutatsioon, linnud jagati ja hakkasid välimust muutuma. Täna tunduvad need isikud täiesti teistsugused, keskendume pere kuldse juuksekarva liikmele.

Elupaik

  1. Vaadeldavate liikide liigid eelistavad elada Antarktika rannikul. Nad tahavad elada saartel, mis ulatuvad üle Antarktika vööndi. Muude erandite hulka kuuluvad lõpmatud lumemassiga tasandikud, mis ei võimalda juurdepääsu veele.
  2. Oma olemuselt elavad pingviinid kolooniast, nii et nad elavad suurtes peredes. Nad kohtuvad nii Tšiili lõunaosas kui ka Orkney saartel ja Antarktika poolsaarel. Eksperdi sõnul asuvad need isikud Uus-Meremaal, Austraalias, Brasiilias ja Aafrikas. Kuid nende karjad on väikesed ja ebastabiilsed.
  3. Kui arvestate konkreetse elukohaga, eelistavad kaunid sulgedega sõbrad asuda kivise maastiku lähedal. Nad ehitavad seal pesasid, veedavad suurema osa oma elust, peidavad vaenlastest looduskeskkonnas.
  4. Kuna varem mainiti, et see liik elab koloniaalselt, on vaja selgitada üksikisikute arvu ühes perekonnas. Tähelepanu, see võib ulatuda 1,5 miljoni ja isegi rohkem. Seega on pingviinid territooriumi jaoks käputäis ja sageli vaenulikud.
  5. Noored loomad ei ole nii konflikti kui kasvanud linnud. Viimane hakkab sageli võitlema, sest nad püüavad valida parima koha kodu ehitamiseks. Huvitav on see, et perekonna elupaigapiirkonnas tekib ebameeldiv kala.
  6. Sotsiaalne aktiivsus on üsna arenenud, linnud suhtlevad hüüumiste ja žestidega. Oma arsenalis on palju helisid, millest igaüks tähendab midagi. Kui paaritumishooaja algab, laulab mees ja kutsub seetõttu naisi. Naised kogunevad hunnikusse ja mees valib ühe ja alustab tantsu.

Kirjeldus

  1. Selle perekonna üksikisikule on iseloomulik suured üldised omadused. Loomulikult ei saa ta kuninga pingviinidega konkureerida, kuid ta ei ole ka väike. Seega kasvab lind 70 cm-ni, kuid ka suuremaid esindajaid.
  2. Soolised erinevused on olemas, meessoost esindajad on veidi suuremad kui naised. Huvitav tunnus on nendele lindudele omane. Need varieeruvad kehakaalust sõltuvalt aasta ajast. Ka paaritumise ajal kaalu korralikult. Üldiselt jääb mass vahemikku 3-6 kg.
  3. Alaealised on vastavalt väiksemad, kuid kiiresti kasvavad rasvavarud. Enne kui molt algab, kaaluvad pingviinid umbes 6 kg, seejärel kaalust alla 1,5-2 korda. Esialgu nimetati neid linde harilikuks, mitte kuldkarvaks. Selle põhjuseks on kollane-oranž varjundiga pigmenteeritud pea iseloomulik tuft.
  4. Ots on kulmude kohal. Seda peetakse selle liigi tunnuseks. Nokk on tugev ja piisavalt suur. See on pruunikas, oranži tooniga. Veidi painutatud nagu küünis.
  5. Kõigi teiste parameetrite puhul paistavad need pingviinid sarnaste isikute hulgas vaevalt. Nad on peaaegu kogu keha värvitud sinise või musta värviga. Kõhuosa ja kael on valged. Käpad on roosad, samuti tiibade all olev ala.

Dieet

  1. Ärge unustage, et selle liigi üksikisikud kuuluvad röövlindudesse. Nad ei tea, kuidas lennata, kuid see ei takista neil olla suurepärased jahimehed vee all. Prim see pingviinid teevad seda üsna edukalt.
  2. Täiskasvanud üksikisikud on võimelised sukelduma sügavamale kui 65 m sügavusele. Samal ajal võivad nad olla kuni 3 minuti jooksul ilma hapnikuta. Lisaks koguvad pingviinid enne jahi ja vees kastmist väikest hulka kive oma suus. Tänu sellele täiendavale kaalule võimaldab röövloomad kiiresti veega vajuda.
  3. Sageli jahti kuldkarvaste pingviinidega väikestele kaladele. Nad naudivad ka vähkide ja kalmaari söömist. Kui te vaatate seda teiselt poolt, siis järeltulijate toitmise ajal püüavad vanemad väikesi molluskeid ja planktonit tuua.
  4. Probleem on selles, et noorte keha on üsna nõrk ja ei ole veel täielikult tugevdatud. Seetõttu ei suuda tibud lihtsalt suuremat toitu seedida. Sel põhjusel võime öelda, et vanemad pakuvad noortele loomadele spetsiaalset "beebitoidu".

Huvitavad faktid

  1. Vaadeldavad isikud ei ole punases raamatus loetletud, kuid see liik on kaitstud. Kullakarva pingviinid arvatakse olevat väga haavatavad.
  2. Samas, kui olukord ei muutu, kuuluvad sellised isikud Punase Raamatusse. Linnud hukkuvad peamiselt seetõttu, et kogu planeedil on suur ökoloogia. Konkreetselt mõjutab globaalne soojenemine pingviine.

Sellised isikud on unikaalsed ja on kaitstud liikidena, mis võivad kaduda. Fakt on see, et pingviinidel on vähe looduslikke vaenlasi, neid hävitab ökoloogia halvenemine kogu planeedil. Harvadel juhtudel on hülged rünnakud hüljeste ja tapjavaalade poolt.

Video: 10 fakt pingviinide kohta