Moryanka - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Merekõrva on üks kõige ilusamaid veelinde, mida võib leida Kesk-Euroopa riikides. Selle lindu eripära on võimalus sukelduda vee alla, kus see võib olla kuni üks minut. Seega jahib noor daam toiduks, mida ta vajab toiduks - kala ja molluskid. Selle väikese suurusega veelindude sukeldumise sügavus võib ulatuda 50 meetri kaugusele.

Nende veelindude koolide keskmine suurus on kuni 100 inimest. Nomaidid lendavad vees madalalt, õhutades kergelt.

Õhku tõusev noor daam ei saa oma tiibu tõsta nii, et nad jõuaksid horisontaalasendisse, mistõttu peab see rahutu ja liikuv lind neid sügavamale langema. Vee pinnale maandumisel puudutab meremehel kõigepealt tema rinda, mis eristab seda parti teistest alamliikidest, mis kasutavad sel eesmärgil käpad.

Söötmise omadused

Toidu jaoks sobiva toidu otsimisel sukeldub kõige sagedamini vee alla. Selle veelindu sukeldumise sügavus on üsna suur. Enne sügavat sukeldumist teeb noor daam väikese hüpata ülespoole, peas on järsult kallutatud ja korpus edasi ja tagasi. Samal ajal avab lind tiivad.

Veealuse liikumise jaoks teeb noor daam oma tiibadega iseloomulikud harilikud liigutused. Vee pinnal reeglina ujuvad selle liigi linnud järjest rida, sattudes jahtima. Ei ole sugugi haruldane, et mitme kümne jahisadama karja sattus üheaegselt vette. Külmhooajal on pardipartii peatoit koorikloomad, karbid, rannakarbid, väike krabi ja krevetid.

Samuti on üks hõrgutavaid hõrgutisi meritäht, väikesed kalad ja väikese kaelusega ussid. Mõningatel juhtudel võib mereandja vette süüa. Kalaliigid, mida pardi jaht on, on Atlandi tursk, gobies, noor lest.

Maapinnal pesitsemise ajal on duckworm'i põhitoiduks erinevad väikesed putukad, koorikloomad, elavad veekogudes ja mitmesugustes taimedes.

Pardi elustiil

Tahaksin pöörata erilist tähelepanu asjaolule, et pardipoeg on ainus esindaja sellist tüüpi veelindudele, mis on mitu korda aastas kokku lepitud. Samal ajal kaduvad nii naised kui ka drakes. Kevadel (aprilli alguses) lahkus noore meremehe mees oma kontrastse ja särava ploomiga. Sellises talvise riietuses domineerivad enamasti heledad värvid. Uuel ploomil on tumedam värv.

Suve keskel algavad suled. Sageli on selle liigi esindajad teatud aja jooksul üsna ebakindlad. Pange tähele, et linnud ei suuda lennata just sel ajal, kui sula on. Viimane molt esineb sügise alguses, mille jooksul "pukseerivad" värvid värvilisemates ja sügavamates "sügise" varjundites küllastunud.

Värvi ja ploomi sagedane muutus annab partile meremeestele palju rohkem võimalusi jahi ajal varjata. Mehe meremehe abielukleit on väga särav ja ilus värv, mis tõepoolest meelitab naisi.

Aretusfunktsioonid

Noormehe peamised pesitsuspaigad on väikeste veehoidlate (saarte rannik, arktiline tundra, deltase jõgi) rannikuala. Lindude paari moodustumine toimub talvitumisperioodil. Reeglina sõidab merekabri pardi tulevase pesa juurde suurtes karjades.

Pesade naissoost ehitatakse iseseisvalt, ilma drakes osalemiseta. Selleks kaevatakse valitud veeallika lähedal väike auk, mis on vooderdatud kuiva taimestikuga ja alla. Põhimõtteliselt ilmuvad pärast pesa ehitamist munad 7-10 päeva jooksul. Suveperioodil - juunist-augustini - meremehe luugi järeltulijad. Väikeste pardipoegade esimesed päevad hoitakse vanema pesa lähedal ja siis laskuvad nad veesse. Enamik tibusid täiskasvanueas surevad rohkem röövlindude (skua) rünnakute tagajärjel.

Pardi iseloomustus

Noore naise pardidel on pikk saba ja keha ning pea on keskmise suurusega. Vees tõstetakse meremehe suled ülespoole.

Paarimisperioodil, erinevalt drake'ist, on naisel tagasihoidlikum varustus. Esiteks, see on roolisulgede puudumine. Naiste parti suvekleit on pigem särav ja atraktiivne drake-komplekt.

Elupaik

Selle veelindu peamised pesitsuspaigad on Arktika tundra, Skandinaavia, Põhja-Venemaa jne.

Selle parti kogurahvastik on umbes 10 miljonit inimest, samas kui umbes pool miljonit parti talve Euroopa riikides. Tuleb märkida, et kuigi see part on kõige tavalisem maa peal, sureb igal aastal kümneid tuhandeid meremeeseid ebasoodsate keskkonnatingimuste tõttu (merereostus naftatoodetega).

Sageli võib pardi meremehi leida Moskva jõest (Gorodnya suudmest), kus ta elab ja toidab pilliroo.

Pange tähele, et merikitsel on oluline kaubanduslik väärtus, eriti tundra tsoonis. Just see pardiliik on esikohal saakloomade arvus. Reeglina algab tundra tingimustes selle linnu jahihooaeg varakevadel. See on seletatav asjaoluga, et pärast seda, kui meremehed lähevad merele lähemale, omandab linnuliha konkreetse lõhna.

Huvitavad faktid mere tiibadest


Põhja-Ameerikas nimetatakse sellist vesilindu kui duckheadi “vanaks squawiks”, mis tähendab sõna-sõnalt eakat või vana india naist. See on tingitud asjaolust, et seda tüüpi pardid teevad iseloomulikke helisid, mis on väga sarnased vanade indiaanlaste naiste helidega, laulides nende rahvuslaule.

Mereelanik on kaubanduslind, mis on pikka aega jahti Venemaa põhjaosas. See on väga maitsev ja õrn liha. Kuid nagu eelpool mainitud, valitakse varakevad kevadeks jahiks, sest pärast seda, kui linnud on merre läinud, saab pardiliha lõhna.

Naiste inkubeerimise perioodil lahkuvad drakes reeglina oma pesitsuspaikadest. Sageli on see veekogude rannikuala. Selline meessoost "ärireis" jätkub kuni suve molvimisperioodi lõpuni ja nad ei muuda oma riietust värvilisema "sügiseni".

Sageli lahkuvad noored daamid oma järglastest isegi enne, kui noored pardipoegad õpivad oma tiibu kasutama ja õhku tõusma. See on tingitud vajadusest munad uuesti panna.

Sageli on ühes pesas munad kaks naist. See tähendab, et pardide munade koguarv on 16-18 tükki.

Meremehed on veelinnud, mis küll on küllaldase populatsiooniga, kuid on siiski väljasuremisohus. Rahvusvaheline Looduskaitse Liit selgitab selle liikide arvu dramaatilist vähenemist võrreldes viimaste aastakümnetega.

5 aastat tagasi (2013. aastal) Läti Ornitoloogide Seltsi valikul anti parti-hundile aasta linde pealkiri

Video: miljonär (Clangula hyemalis)