Pink Pelican - kirjeldus, elupaik, huvitavad faktid

Pink Pelican on üks kaheksast pelikaliigilise perekonna linnuliigist. See on küllaltki suur, umbes nagu luik. Oma perekonnas on ta pärast lokkis pelikaani suuruselt teine.

Välimus

Selle linnu isane on suurem kui naine. Reeglina jõuab meeste kaal 11 kg ja emane - 10 kg. Naiste tiiva pikkus on 64-69 cm, isane - 70-75 cm. Pelikani tiibade pikkus on 3-3,6 meetrit ja keha pikkus 1,75 m. Nike, nagu tema sugulased, on pikk ja sirge, kott on pelikani iseloomulik, mis on tugevalt venitatud.

Linnu kael on väga pikk, kuid jalad on lühikesed. Silmade, nina, otsa ja alumise lõualuu õrn kollane nahk ilma suledeta. Peas on väike pikisilmsete sulgede eend.

Täiskasvanutel on ploomi värviline valge, roosa tooniga, mis suureneb kõhupiirkonda. Tänu ploomile sai linnu nimi. Rindal on okra värv. Naha kollaka koti kaudu näete erkpunase värvusega veresooni. Naise nokkade pikkus on 30-45 cm, isane 35-47 cm, selle abil hingavad inimesed, sest neil ei ole ninasõõrmed.

Ülemine mandelil on sinakas hall värv, valge roosa servaga konks on punaste täppidega. Kapoti osa, mis on sinakas tooniga, liigub sujuvalt kollase värvuse ülemisse ossa. Käpapadjad on vooderdatud, kollased oranži tooniga. Lindude iiris on helepunane.

Noor pea, mille üleminek on hallikas värvi kaelale. Tagasi lähemal varjund muutub heledamaks, seljaosas on hele sinine värv. Fly suled on pruunikas-must, kerge hõbedase kattega alaealine, peamistel hooratastel on valge serv.

Keskmised ja suured pinna tiivad on värvitud pruunides toonides, väikestel laagri tiibadel on helepruun toon. Pelikani saba sulged on helehallid. Kõhuosas on pruun värv. Kui lind istub oma tiivad kokku, võite arvata, et selle keha värvus on ühtlane, kuid tiibade all olevad tumedad suled on lennu ajal nähtavad.

Pelikaan sõidab majesteetlikult, harva, kuid libiseb oma tiivad, aeglaselt õhus. Lennu ajal kallutab ta oma pea, toetades seega rasket nokk. Suured tiivad aitavad hoida suurt lindu, mis on kõigi lendude kõige raskem.

Paaritusperioodil tekib otsmiku perifeersele osale paistetus. Ja teised naha sulgedest osad on värvitud rikkalikult punase värviga, kollase värvusega. Silma iiris valatakse tumepunaseks. Kaela koti okra värv. Soolised erinevused pelikaanides on halvasti arenenud, peamine erinevus üksikisikute vahel on suurus.

Lindude karkass kaalub 1/10 kogu kehamassist. Õhuga kotid asuvad kogu keha all - tiibade, kurgu ja rindkere all interosseous ruumis. Sellepärast on nad nii kergesti planeeritavad õhku ja ei saa sukelduda.

Linnupaik

Roosa pelikaanid on Punases raamatus ohustatud. Need linnud pesitsevad Edela-Aasias, Aafrikas ja Edela-Euroopas. Suurem osa pesitsuskohtadest ulatub Euroopast Mongooliasse. Talvel sõidab peamine osa Aafrikasse ja mõned Lõuna-Aasiasse. Eelmise sajandi alguses olid peamised elupaigad Tšehhi Vabariik, Ukraina, Moldova ja Ungari.

Venemaal on pelikani elupaigaks Volga jõgi, Asov-merest kagus. Aasia territooriumil, Arali meres, Syr Darya delta ja sellega külgnevad järved. Iraanis - Umriya järv, Mesopotaamia, Loode-India ja Süüria.

Nyasa järvest lahkuvad Aafrika elanikud Senegali. Lisaks Aafrikale on selle liigi alaline elukoht Vietnami lõunaosas ja India lääneosas.

Lindude toitmine ja elustiil

Põhimõtteliselt sööb vesilindude pelikaan keskmise suurusega kala. Tuleb madalas vees, avab nokk, venitades kurguõõsa, kobitab kala veega. See alandab vett ja seejärel neelab saagiks, on tähelepanuväärne, et kaela kott võib mahutada kuni 3 keskmise suurusega kala.

On väga haruldane, et erinevate lindude liigid söövad koos, roosa pelikaan on üks neist liikidest. Toidu saamine, linnud moodustavad ringi, klapivad oma tiivad vees, teevad müra, sõidavad kala ringi ja pärast seda kaela. Pelikaan ei saa sukelduda, mistõttu ta alandab oma pea ja kaela vees.

Euroopas on lindude suhe karpkala ja tsüklite koristatakse Aafrikas. Reeglina on enamik toidust suured ja keskmise suurusega kalad. Igapäevane vajadus - 1-1,2 kg kala.

Nad juhivad hommikul ja õhtul kõige aktiivsemat eluviisi, pärastlõunal on kuum ja nad eelistavad istuda. Kogu lindude kari kiikub lainetel, jahti ja magada. On juhtumeid, kus lind võitleb kolooniast, mis tähendab, et see on vigastatud või haige. Koloniaalne eluviis on seletatud kaitseinstinktidega, kiskjate rünnakute vastu on lihtsam võidelda. Siiski ei ole karjas hierarhilist redelit, kõik linnud on võrdses asendis.

See vaade ei kehti agressiivseks, nad ei puutu omavahel kokku. Võitluste ainsaks põhjuseks võib olla võitlus pesa eest, sellises lahingus on nad võimelised oma tugeva nokaga vaenlasele tõsiseid vigastusi tekitama.

Aretusliigid

Загрузка...

Pelikaanid on monogamilised liigid ja loovad tugevad paarid. Seksuaalne areng toimub 3 aasta jooksul, samal ajal saab lind täiskasvanu ploomi. Saabudes pesapakki, jagatakse nad koheselt paarideks ja pärast seda nad võitlevad oma kaasmaalaste eest paaritumise ajaks. Paaritamismängude ajal hüppasid linnud hüppama, lendavad, hajutasid oma tiivad ja hõõrusid oma kimpusid.

Pesi on ehitatud järvede ja jõgede kaldale. Paarid pesitsevad üksteise lähedal paiknevates tervetes karjades, mis mõnikord on varjupaikade läheduses. Naine ehitab eluruumi, samal ajal kui mees varustab seda kõigi vajalike materjalidega - rohuga, oksadega, saviga ja toob need tulevase pesa kohale. Keerake 2 päeva paar kergendust. Kui koht on valmis, vennas.

Ühepoolsed linnud suudavad mune igal ajahetkel kooruda ja rändavad reeglina kevadel tõugu.

Naisel on 3 munat ovaalse kujuga, kerge puudutusega. Pelikaanid kooruvad mune üks kord aastas, aga kui 10 päeva jooksul pärast embrüote sureb, saavad nad sidurit uuesti korrata. Tuleb märkida, et keskmiselt pooled järglastest hukkuvad röövloomade, kliimatingimuste ja muude põhjuste tõttu. Inkubatsiooniperiood algab esimesest munast ja kestab 33 päeva. Aeg-ajalt hommikul või õhtul asendab isane inkubeerimisel naissoost.

Kuna pelikaanid pesitsevad 10-50 inimese kolooniates, kooruvad tibud peaaegu üheaegselt. Pimendavad pelikaanid on pimedad, naha hele roosa värvusega ilma suledeta. Järgmistel tundidel muutub iga tibu värviks halliks ja tumepruuniks. Nädal hiljem kaetakse nahk kohevaks.

Tibu elu esimese 5 päeva jooksul taaskasutavad vanemad oma pooleks seeditud toitu oma nokasse ja söövad neid kaladega. 1,5 kuu pärast lendavad noored pesast välja.

Looduses elab pelikani 15–25 aastat, vangistuses võib eluiga ulatuda kuni 30 aastani.

Video: Pink Pelican (Pelecanus onocrotalus)

Vaadake videot: Suspense: The Lodger (Oktoober 2019).

Загрузка...

Populaarsed Kategooriad

Загрузка...