Moskva - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Moscovka on Blue Tit perekonna liikuvate lindude väike liik. Varem nimetati seda "maskeeritud" pea musta värvi tõttu, kuid nimi muutus veidi kaasaegseks versiooniks.

Välimus

Üksinda on väikese suurusega lind - 10-15 cm, kaaluga kuni 12 grammi. Meeste ja naiste välimus on praktiliselt sama, see on päris naljakas, mobiilne, väike ja lühike saba. Naised on meestega võrreldes veidi tuhmunud. Linnul on pea must värv, rinna kohal oleva nokkade all - must täpp sarnaneb lipsuga. Allpool on hallikasvalge värvusega, ülaosas on hall-sinine okra külgedega. Saba ja tiivad on samuti hallikaspruunid.

Peas olevad suled on veidi piklikud, sarnanevad hari - ainult lõunapiirkonna linnudesse.

Ta laulab märtsist septembrini, meeldib helistada, kolib neid ühel noolel, istudes paralleelselt, millel on täielik ülevaade.

Elupaigad

Aitame vabaneda
probleemidest
ja jagada ka kasulikke näpunäiteid
Näiteks: kuidas vabaneda herilastest
Kalorite kalkulaator
Meie online kalorite kalkulaator arvutab teie lemmiktoidu ja -toodete kaloreid, valke, rasvu ja süsivesikuid.
Loendage kaloreid
Lunari kalender
Kuu kalendriks 2019 ilmneb teile oma saladused edu, rikkuse, õnne armastuses.
Arvuta kuu päev
Populaarsed artiklid
  • 1
    Kuidas hoida punast kaaviari plastpurkides
  • 2
    Kas kass suudab oma kõrvu vesinikperoksiidiga puhastada?
  • 3
    Kuidas küüslaugu kodustada kodus
  • 4
    Mida teha, kui peavalu on väga halb?
  • 5
    Kuidas õpetada last kääride kasutamiseks
  • 6
    Kuidas vabaneda kuivast nahast rahvamuutuste näol
  • 7
    Kuidas eemaldada roheline varjund pärast juuste värvimist
  • 8
    Kuidas ravida keelt kodus
KoduKasulikud näpunäitedAnimalsBirds liik

Moskva - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Moscovka on Blue Tit perekonna liikuvate lindude väike liik. Varem nimetati seda "maskeeritud" pea musta värvi tõttu, kuid nimi muutus veidi kaasaegseks versiooniks.

Välimus

Üksinda on väikese suurusega lind - 10-15 cm, kaaluga kuni 12 grammi. Meeste ja naiste välimus on praktiliselt sama, see on päris naljakas, mobiilne, väike ja lühike saba. Naised on meestega võrreldes veidi tuhmunud. Linnul on pea must värv, rinna kohal oleva nokkade all - must täpp sarnaneb lipsuga. Allpool on hallikasvalge värvusega, ülaosas on hall-sinine okra külgedega. Saba ja tiivad on samuti hallikaspruunid.

Peas olevad suled on veidi piklikud, sarnanevad hari - ainult lõunapiirkonna linnudesse.

Ta laulab märtsist septembrini, meeldib helistada, kolib neid ühel noolel, istudes paralleelselt, millel on täielik ülevaade.

Elupaigad

Moskva on levinud kogu Euraasias. Seda leidub Aafrikas, Tuneesia loodeosas ja Atlasi mägedes. Ta elab tavaliselt üle 2000 tuhande meetri vee kohal. Kuid mõnes Hiinas võib see esineda ka 4500 tuhande meetri kõrgusel, mis on sellisele linnule üllatav.

Vene Föderatsiooni Euroopa osa võib elada 65 ° põhjalaiusel ja Obi jõe orus - 64 ° c. sh.

Ta juhib väljakujunenud elustiili, kuid kui ta toidust väga puudus, võib ta oma elukohta muuta. Sooja pooride saabumisel saabuvad paljud trowellid, samas kui teised jäävad uude kohta.

Mägises osas liigub see orudelt vertikaalselt väiksema paksusega lumega kohtadesse. Ta elab peamiselt kõrge okaspuudega metsades, eelistades kuuse metsasid. See toimub ka Kamtšatka lõunaosas, Ukrainas, Altai, Lõuna-Uuralis, Amuri jõe ülemises osas, samuti Türgis, Sahhalinis, Korsikal ja Taiwanis.

Elustiil

See lindude perekond elab karjades, ainult paaritumishooajal võib see elada koos poolega, kuni tibud kasvavad. Kuni 50 üksikisik, kuid mõnes Siberi piirkonnas võib jõuda sadu ja isegi tuhandeid inimesi. Reeglina ei hõlma see ainult tissid, vaid ka muud tüüpi tissid, samuti šifraadid, vere mardikad ja tavalised pikas.

Elab reeglina mägede praodel, näriliste hüljatud naaritsad, vanad kändud ja puude õõnsused, eelistab eriti hüljatud hülgeid. Maja on kootud pulgadelt, sulgedest, hobusejõhvist, seestpoolt vooderdatud hambavõrkudega ja juustega, isane ei osale pesa ehitamisel, kuid tema kohustuseks on "abikaasa" toitmine niipea kui tibud on sündinud.

Ühe aasta vanuse jõudmisel hakkab lind seksuaalse eluviisiga elama: ühe aasta vanune võistleja leiab partneri ja jääb reeglina tema lojaalseks. On juhtumeid, kus toidupuuduse tõttu jagab lind isegi toiduga oma poole, nii et seda ei eraldata pikka aega.

Poole otsimise ajal areneb lind jahi-söögiisu. Ta küttab mardikad, liblikad, kärbsed, draakonid, lehetäide, rohutirtsud, ussid ja muud tema maitsele vastavad putukad. Suvel on tema toitumine mitmekesisem, see ei ole seotud mitte ainult toidu rohkusega, vaid ka lindude armastusega toiduks.

Sügise ja talve saabumisel muutub lindude toitumine dramaatiliselt. Selle toitumine hõlmab okaspuude seemneid. Talvel on tema jaoks oluline toetus söötjad, leivapuru, seemned ja viljad, mida inimesed neile lahkuvad.

Paaritumise aeg

Paaride paaritumisaeg kestab märtsi lõpust kuni juuni lõpuni. Mees võrgutab naise oma laulu, tantsimise ja oma tiibade loksutamisega, avaldab meloodilisi trikke.

Pärast seda, kui linnud on oma poole leidnud, jätkavad nad pesa ehitamist, mis, nagu eespool mainitud, on naiste poolt hõivatud.

Hooaja munemisperioodi ajal võib meriluts panna 5 kuni 9 muna. Moskovka täidab perioodiks kaks müürit, see toimub peaaegu alati ja kõigis selle elupaikades, välja arvatud mõned Aafrika alad. Munad on valged, väikese suurusega, väikesed pruunid või punakad.

Tibud kasvavad keskmiselt 20–25 päeva. Selle aja jooksul toituvad mehed, eriti esimestel päevadel. Naine sel ajal on tibudega, kaitseb ja soojendab neid. Niipea, kui tibud on veidi tugevamad, läheb ema ka toidu otsimiseks. Kuude vanuseni jõudes elavad tibud oma vanematega paar päeva ja siis lähevad tasuta lennule.

Sügisel ühinevad nad kevadega enne kevadet, püüdes koos täiskasvanutega sammu pidada ja olla lähedased neile lähedastele.

Huvitavad faktid

  1. Moskval on rohkem kui 20 alamliiki, mis praktiliselt ei erine üksteisest.
  2. Nagu kõik titmouse, on see väga rabav ja sööb kogu päeva. Isegi kui ta ei taha süüa, peidab ta oma toidu pesas või õõnsustes, et seda hiljem süüa.
  3. Pärast kahe nädala möödumist suudab ta kergesti süüa inimese käest.
  4. Sellel on suurepärane mälu ja mäletatakse kohti, kus ta varem toidule tagasi jõudis.
  5. Riietuse keskmine eluiga on 9 aastat.
  6. Tema süda kannab umbes 1200 kärped minutis.
  7. Suvel sööb see 300-400 röövikut, s.t. päevas võib süüa nii palju toitu, kui ta kaalub.
  8. Nad ei ole oma nime Moskva piirkonnale võlgu, neid nimetati varem "maskiks", sest nad olid must "kork" ja lipsud rinnal, siis nimi muutus.
  9. Moscovka - ainus sinise peaga inimesed, kes ei ela puuris. Ta harjub kiiresti inimesega, eriti kui sa käid temaga ettevaatlikult ja ilma ootamatute liigutusteta.
  10. Tal ei ole eriti hämmastavaid väliseid andmeid, kuid tal on suurepärane muusikaline talent, mis muudab imetluseks tema imelist häält.

Video: T-särk (Periparus ater)