Hectori delfiin - kirjeldus, elupaik, elustiil

Arutatud delfiinid erinevad väikeste, kiirete ja kiirete analoogide poolest. Need on nokkade perekonna imetajad. Sellisteks delfiinideks peetakse ka väikseid vaalasi. Need olendid on kõige väiksemad.

Välimus

  1. Tähelepanuväärne on see, et täiskasvanud inimese keha pikkus võib ulatuda maksimaalselt 140 cm-ni, harvadel juhtudel võib see olla veidi suurem. Sellisel juhul võib täiskasvanud looma kehakaal ulatuda umbes 40 kg-ni.
  2. On uudishimulik, et selliste isikute naised on meestest veidi raskemad. Lisaks on selle keskmine kaal umbes 45 kg. Isane omakorda on massiga kuni 35 kg. Sageli on loomade otsaesine, selja, koon ja pool värvitud halliks. Harvadel juhtudel must või tumedat värvi.
  3. Lisaks on uimedel ka tumedat värvi. Nad paistavad tugevalt vastu kogu keha heledat värvi. Lisaks on haruldasi inimesi, kellel on koon ja otsa valge värvus. Kõht on ka valge. Sellel näete tumedaid triibu, mis ulatuvad sabaääresse.
  4. Kõnealuste isikute iseloomulik omadus on täpselt ümar fin. Just selle järgi on võimalik esindatud loomi täpselt liigitada. Peen on tagasi tagasi lükatud. Tal on suhteliselt madal profiil.

Piirkond

Загрузка...

  1. Üksikisikud elavad vaid looduses. See on Uus-Meremaa rannikuala. Just sellel alal tunnevad delfiinid kõige paremini. Teised kohad ei sobi neile. Sellised loomad püüavad valida soojad madalad veed eluks, mis asub kalda lähedal.
  2. Esitatavad loomad ei kaldu sügavesse vette minema, sest nad ei meeldi hoovustele. Seetõttu on nende jaoks mõnus elada madalas vees. Sellist keskkonda peetakse nende lemmik-elupaigaks. Seetõttu ei imeta kõnealuseid imetajaid praktiliselt.
  3. Selle funktsiooni tõttu on esitatud loomad hukule määratud. Praegu on ainult umbes 150 inimest. Samal ajal ei ole sellised imetajad võimelised oma rahvast uuesti looma. Lisaks rände puudumisel sureb delfiinid aeglaselt välja. Maailmas on umbes 5000 inimest. Neid valvatakse.

Eluviis

  1. Tähelepanuväärne on see, et esindatud loomad on üsna sotsiaalsed. Nad eelistavad elada väikestes peredes. Neis ei tohi olla rohkem kui 8 inimest. Huvitav on see, et jahi ajal ühendavad loomad umbes 60 delfiini.
  2. Jahi ajal toimivad imetajad harmooniliselt. Loomade suhtlemisel kasutage spetsiaalseid helisignaale. Seega edastavad delfiinid kogu sõnumi. Jahi ajal teevad nad sukeldumisi. Samal ajal tekivad nad muljetavaldava kiiruse.
  3. Käsitletavate loomade toitumise aluseks on peamiselt kalad, koorikloomad ja limused. Jahtimise peamiseks teguriks on just saagi suurus, mitte selle toiteväärtus. Delfiinid rõõmuga võivad süüa nii anšoovisi kui makrelli. Sageli huntid peajalgseid.

Aretus

  1. Selliste loomade paljunemise puhul jõuavad nad suguküpsuse suhteliselt hilja. Tugevama soo isikud on valmis sündima umbes 6-aastaselt. Naised jõuavad puberteeti veidi hiljem.
  2. Looduses võivad need imetajad elada maksimaalselt 20 aastat. Sellise aja jooksul toovad naised maksimaalselt 4 poisid. Kõige sagedamini on sündinud suvi alguses. Sel juhul võib vastsündinud laps kaaluda kuni 10 kg.
  3. Vastasel juhul on arutatud loomade keskmine kestus vaevalt 10 aastat. Naine sünnitab vette vees ja surub seejärel pinnale. Poiss neelab esimese õhu ja teeb valju hüüte. Sel ajal mäletavad järglased ema häält.
  4. Niipea kui täiskasvanu oma järglastega vahetas erilisi helisignaale, on nad üksteisega seotud. Tulevikus saavad nad üksteist õigesti ära tunda. Esimestel eluaastatel ei ujuma noored loomad oma emalt kaugemale kui mõni meeter. Sellel perioodil on poisid täiesti sõltuvad täiskasvanutest.

Esitatud loomad on oma olemuselt ainulaadsed. Kuid nad on väljasuremise äärel. Looduses on umbes 150 inimest. Inimesed püüavad seda liiki päästa loomade aretamisel erilistes kohtades. Sellised imetajad on loetletud punases raamatus ja on kaitstud. Probleem on selles, et delfiinid ei rända ega paljuneda halvasti.

Загрузка...

Populaarsed Kategooriad

Загрузка...