Harilik kuldkõrv - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Ilus, miniatuurne ja värvikas lind tõmbab tähelepanu. Nad on habras ja väga kuulsad, sarnanevad sarnaste pereliikmete seas. Selle grupi üksikisikud kuuluvad peenise perekonda, täna uurime selle liigi kõige üksikasjalikumaid aspekte.

Kirjeldus

  1. Nende lindude üldised omadused on võrreldavad teiste väikeste varblastega. Nad kasvavad mööda keha pikkust kuni 12 cm, maksimaalselt 15-20 grammi suvise massiga.
  2. Põldude pigmentatsiooni pea peal peetakse caudate-olendite peamiseks kaunistuseks. Külgedelt on nähtavad valged ribad. Ja pea ees on hall, mustade märgistustega. Tiivad on mustad, kollakas väljavool. Saba must ja valge.
  3. Kõhu ja põskede piirkonnas on ploomi pigmenteeritud valkjas. Arve on roosakas, heledate plaastritega, kolmnurga kujul. Hallise märgi otsas. Tagakülg on enamasti pruun, kerge ja nii on ka rinnus. Jalad värvitud roosakas ja kohvi.
  4. Huvitav tunnus on see, et suguvõsa pereliikmed ei erine üksteisest sooliselt. Laulva perekonna lindude puhul peetakse seda harulduseks, sest vähemalt üks erinevus, kuid on.
  5. Noorte puhul on lindude hulk kodune. Aja jooksul muutuvad need inimesed heledamaks. Kuid üksikisikute silmapaistvaks tunnuseks ei peeta värvi, vaid häält. Ta on nii meloodiline ja ilus, et saate piisavalt kaua kuulata.
  6. Lindude laulmine on jäljendamatu. Nad võivad mängida kümneid või isegi sadu erinevaid helikombinatsioone, mis ulatuvad jõgede mürast ja lõpevad kella märgistamisega (tavapäraselt). Need linnud on nii armas ja ilus, et nad ei näe kedagi.
  7. Nende laulmine on piiramatu, raske edastada ja seda ei saa erinevate seadmete abil taasesitada. Sõltuvalt meeleolust võib inimene laulda kurb või vastupidi naljakas kombinatsiooni. Loomulikult ei tee see ilma, et mõned inimesed on laulmisel keskpärased.

Elupaik

  1. Need isikud eelistavad asuda elama seal, kus on piisavalt toitu kogu perega. Linnud söövad taimset toitu, näiteks takjas, ohakas või takjas.
  2. Vaatamata sellele, et selle liigi isikud eelistavad elada metsaosas, ei ole selline lind. Talle ei meeldi tihe tihendus, ta eelistab alati puidelt lahjendatud piirkonda.
  3. Goldfinch ei ela pimedas, sest see on kaua elu lühenemine. Armastab heledaid ruume, kus on lähedal kerge veeallikas.

Aretus

  1. Niipea kui talv algab, koondatakse asjaomased isikud kolooniatesse ja jäävad koos kevadeni. Igas karjas võib olla rohkem kui 40 lindu. Praegu püüavad linnud leida piisava koguse toiduaineid, paralleelsed lennud lühikestel vahemaadel.
  2. Niipea, kui sooja hooaja saabub, üritavad üksikisikud paarideks. Suveni lähemale lindud lõpetavad juba uue eluruumi ehitamise. Sageli on pesad ehitatud puude horisontaalsetele harudele. Ehitusmaterjalina kasutati erinevaid harusid.
  3. Tuleb märkida, et lindude eluruumid asuvad maapinnast piisavas kõrguses. Huvitav on siiski see, et kuldnõelad ehitavad väga hubaseid ja ilusaid pesasid. Üksikisikud hoolivad oma tulevaste järglastest. Pesa on ebatavaline ja elegantne hoone.
  4. Eluruumi siluetil on tihe seinaga kauss. Väärib märkimist, et lindude ehitamise protsessis kasutatakse väga õhukesed erinevate taimede varred. Lisaks kasutavad linnud ämblikvõrke ja -juure ankurdusmaterjalina. Goldfinches katavad pesad pappeliga.
  5. Lisaks sellele varjutavad linde erineva värvi erineva sammaliga eluruume. Selle tulemusena kõik kutsumata külalised lihtsalt ei märka pesa. Ka maapinnast on kuldpõrandate eluruumi peaaegu võimatu märgata, sest neil on sama värvi kui puu koor. Pesa asukohta võib anda ainult isane iseloomulikul käitumisel.
  6. Sageli lendavad mehed üles puu ülemisse serva ja istuvad selle serval. Pärast seda hakkab lind hakkama. Sel ajal majas istub naine, kes vastab talle. Asi on selles, et kuldpõrandad ei kuulu olemuselt laululindudele. Laulmise ajal hakkavad mehed ka ebatavalisi žeste tegema.

Huvitav on jälgida lindude käitumist paaritumisajal või juba aretamisel. Kõnealused isikud on väga hoolivad. Lisaks rippuvad nad üksteisele pidevalt ja tantsivad. Nad purustavad suled ja näitavad üksteisele tundeid.

Video: Grey-head Goldfinch (Carduelis caniceps)