Pügmee jõehobu - kirjeldus, elupaik, elustiil

Hiljuti on muutunud moes hoida ebatavaliste loomade lemmikloomad kodus. Kui varem olid need piiratud koerte, kasside, lindude ja kaladega akvaariumis, siis on sellel sajandil olukord muutunud. Inimesed tahavad majas midagi ebatavalist ja nad ostavad tiigrid, maod, paabulinnud, jaanalinnud ja muud originaalloomad. Üks nendest ebatavalistest lemmikloomadest on pügmee jõehobu.

Mis on loom ja milline on selle erinevus suurest jõehobuust - seda arutatakse. Väärib märkimist, et elusloodusliku elupaiga all peetava hüpopoomi elustiil on halvasti uuritud, enamus teadmisi nende loomade kohta saadakse nende vangistuses, kus neid enamasti hoitakse.

Välimus

Загрузка...

Pügmee jõehobu (Libeeria sümpaatne jõehobu) on väga sarnane oma suure venna jõehobuga. Ainult väiksemates suurustes, mitte nii muljetavaldav ja vähem massiivne. Täiskasvanud jõehobu suurus - poolteist meetrit 175 sentimeetrini, kõrgus - 75-90 sentimeetrit, kaalub 180–280 kilogrammi. Nahk, nagu suurte meeste nahk, on paksu pruuni või musta rohelise värvusega, veidi kergem kõht. Saba kasvab 20 sentimeetrini.

Võrreldes sümboolset jõehobu tavapärase käitumisega, leiate mitmeid järgmisi erinevusi:

  1. Jalad on üksteisega proportsionaalsed, sõrmed paigutatakse tugevamalt ja nende vahelised membraanid ei ole nii väljendunud.
  2. Pea on väike, keha suhtes on väiksem kui tavaline nimekaas, ninasõõrmetega silmad nihutatakse kolju lähemale. See annab näole rahu ja ilu.
  3. Kuigi suured jõehobud omavad kahte paari lõikehambaid, on Libeeria ainult ühe vastu.
  4. Seljaosa on veidi ettepoole kallutatud, nii et paksema taimestiku ületamine on lihtsam.

Kus elab

Загрузка...

Dwarf hippos elavad Aafrika Nigeri jõe alaosas, praegune on väga rahulik ja kiirustamata ning pangad on kaetud tiheda troopilise paksusega. Enamik loomi (umbes 3000 inimest) elavad Libeerias (ja seega ka nimi), väike osa elab Kongo, Sudaani, Côte d'Ivoire'i ja Sierra Leone metsades.

Elupaik ja elustiil

Загрузка...

Loomi on võimalik täita ainult vee lähedal asuvates metsamaades - soode, järvede ja jõgede kõrval. Need reservuaarid teenivad neid vaenlaste ja ohtude varjupaigana. Kuid enamasti vajab vett pidevalt niisutamiseks vett, nii et jõehobu veedab suurema osa ajast vees.

Loomad näitavad aktiivsust pärast päikeseloojangut, et neid saaks nimetada öistele loomadele. Nad magavad kogu päeva kas maapinnal või koobastes. Neid leidis korduvalt ranniku augud, kus on mugav, et nad langevad otse veest. Kuna jõehobused ei tea, kuidas augusid kaevata, laiendasid nad tõenäoliselt olemasolevaid. Puhkuse koht nädalas ja mõnikord kaks korda nädalas varieerub.

Fakt! Erinevalt tavalise, mõtlematu elu üksinduses olevast jõehobust, eelistavad nad üksi elada, paarides elavad nad ainult paaritumise ja laste kasvatamise ajal.

Igal meeslubal on umbes kaks tuhat ruutmeetrit maad, umbes neli korda vähem naistele - 500 ruutmeetrit. Kuid kuna nad ei ole territoriaalsed loomad, ei pööra nad tähelepanu teisele mehele, kes on teise territooriumile rännanud - nad ei korralda võitlusi, püüdes tõestada oma ainuõigust territooriumi käsutada ja seal viibida. Lihtsalt teeseldes, et ei võta võõra tähele.

Hippopotamused väldivad avatud, hästi vaadatud ja katmata kohti. Overland liiguvad taimede moodustatud tunnelites.

Aretus

Raske on rääkida sellest, kuidas kääbusnoolad looduslikes tingimustes paljunevad, kuna andmeid ei ole ja selle kohta puudub teave. Ei ole teada, kui paaritumisperiood on looduslikes tingimustes, kuid vangistuses võib see olla igal hooajal, olenemata aastaajast. Me võime ainult öelda, et nad paarituvad nii vees kui ka maal. Paaritumine toimub estrus, kestab päev - kaks. Tavaliselt mate kuni neli korda.

Rasedus ei kesta mõnda rangelt määratletud ajavahemikku, ulatudes 184 päevast 210 päevani. Sünnitus toimub kõige sagedamini maal, kuid mõnikord vees. Ainult sügaval sageli sündinud lapsed vajuvad. Sündib üks hästi arenenud laps, kaksikud on üsna haruldased. Poegade kaal on 3,5–6,5 kg. Sündinud poisid on tavaliselt veidi suuremad. Ema tõmbab lapsed kaldale ja imetab. Imetamine kestab kuni kaheksa kuud. Kuid peale selle otsib ema toitu, naases lastele kolm korda päevas ja toidab neid.

Võimsus


Pügmehippod armastavad süüa ja teha seda 6 tundi päevas. Ja kõik sellepärast, et taimsed toidud sisaldavad vähe kaloreid ja nad vajavad palju keha küllastamiseks. Pärastlõunal magades, hämariku tulekuga hakkasid loomad otsima toitu ja nad otsivad seda ja ei saa seda mitte ainult veehoidlates, vaid ka kaldal. Nende neljakambrilised kõhud on kohandatud ainult taimsete toiduainete seedimiseks, mistõttu toit on täielikult taimetoitlane. Oma tugeva, tiheda huulega tõmbuvad nad maapinnast välja rohu, sõnajalad ja muud taimed, korjavad langenud viljad, söövad põõsad. Pügmeedilised jõehobused on klassifitseeritud pseudobaktsiini loomadeks.

Vaenlased

Peamised looduslikud vaenlased on leopardid. Krokodillid ja hieroglüüfilised pythonid püüavad ka kääbusnoolasid.

Pügmee jõehobu sisu kodus

Neil, kes soovivad kodus sellist jõehobu, ei ole erilisi raskusi hoolduse ja hoolduse osas. Kuid mõningaid nüansse tuleks kaaluda, nimelt:

  1. Koht Otsus osta sümpaatne jõehobu, peate varustama talle krundi mugavaks elamiseks. Kuna ta vajab nahka kogu aeg niiske, on vaja korraldada bassein või väike määr. Kogu vaba aeg on loom vee lähedal.
  2. Eluruum. Krundile oleks kasulik paigaldada suletud ümbris, kus loom võib kõndida. Hippos tähistavad ala pidevalt söövitavate ja ebameeldivate lõhnadega, nii et peate mitu korda päevas puhastama.
  3. On vajalik, et jõehobu varustataks tavalise temperatuuriga, see on raske, kuid võite proovida lindlasse paigaldada küttesüsteemi.
  4. Seos teiste loomadega. Libeeria hipod on üsna rahumeelsed ja mitte-agressiivsed, mistõttu siin pole probleeme.
  5. Käitumine Väike jõehobu on sõbralik ja õrn, kuid ta on ikka veel metsik metsaline ja võib kahjustada omanikku järsudega. Selle vältimiseks on parem suhtlemine temaga suhtlemisel säilitada.

Turvatöötaja

Libeeria hipod kuuluvad ohustatud liikidesse. Selle põhjuseks on nende jahipidamine, metsade hävitamine ja põllumajandusmaa laiendamine, samuti sagedased kodusõjad ja konfliktid nende elupaikades. Liigid on loetletud punases raamatus ja on lahutatud spetsiaalselt loodud varudest ja loomaaedadest.

Video: Pygmy hippopotamus (Hexaprotodon liberiensis)

Загрузка...

Populaarsed Kategooriad

Загрузка...