Must kraana - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Kõigist kraanadest tasub esile tõsta teatud mustade inimeste valikut, kes on sõna otseses mõttes väljasuremise äärel. Linnud said oma kaitsestaatuse, kuid teatud põhjustel, nagu keskkonnareostus ja inimtegur, väheneb elanikkond endiselt. Täna räägime mustadest kraanadest - ilusatest ja karmidest linnudest, mis väärivad kõige üksikasjalikumat kirjeldust. Need inimesed juhivad varjatud elustiili, seega on nende kohta vähe teavet. Kuid me toome esile peamised aspektid, et saaksite oma arvamuse kujundada.

Kirjeldus ja elupaik

  1. Perekonna esindajad eristuvad nende suurte mõõtmete poolest. Keha suuruse järgi kasvavad need linnud meeterini. Kaalukategooria puhul on inimesed 3-4 kg piires.
  2. Nende vormis ei erista üksikisikud suure peaga, see näib ebaproportsionaalne paksu kaela ja suure keha taustaga. Rahulikus asendis on kael "S".
  3. Nööpide keskmine pikkus, piisavalt tugev, serva suhtes painutatud. Jalad piklikud, õhukesed, kuid väga tugevad. Nelja sõrme käppadel lükatakse neljas sõrm tagasi, seal ei ole küünt.
  4. Saba on lopsakas tänu ploomile. See on keskmine pikk. Kehaplaat on paks ja mõõdukalt vahustatud. Peaaegu kogu keha on kaetud sinise tooniga halliga. Kraanad on asfaltpuudega.
  5. Tiivad tiivad ja saba on ainult tumedad, lähemal mustale. Kael on valge, pea on ka heleda tooniga. Kroonil ei ole sulgi, nii et see ala näeb välja helge ja punase.
  6. Nokna aluse tsoonis on värv roosa ja lõpuks rohekate toonidega. Jalad on mustad, neil on iseloomulik pruun värv. Naised peaaegu ei erista midagi, nad on väiksemad kui üksikud isased.
  7. Need linnud elavad paljudes piirkondades, nende spetsiifilist jaotumist ei ole täielikult uuritud. On teada, et üsna palju pereliikmeid on Siberis.
  8. Talvitsevatele inimestele saadetakse Hiina, samuti Jaapanisse ja teistesse soojadesse maadesse. Nende lindude olemuse tõttu on need linnud rändavad, nomadid, pesitsevad mitu korda järjest ühes kohas, seejärel liiguvad teise.

Võimsus

  1. Kõnealuse perekonna linnud eelistavad süüa köögivilja. Nende põhitoitude hulka kuuluvad risoomid, veetaimestik, võrsed ja õisikud, puuviljad.
  2. Kraanad võivad pühenduda ka marjadele, olgu mustikad, jõhvikad, jõhvikad või mustikad. Nad armastavad teravilja, seega leidub neid põllumajandusmaa lähedal.
  3. Toitlustamine sõltub otseselt sellest, millisel aastaajal me räägime. Samuti võib toitumine olla meestel ja naistel, täiskasvanutel ja noortel erinev.
  4. Kui probleemid algavad toiduga, lülituvad kraanad teisele toidule. Nad püüavad selgrootud, konnad, söövad putukate vastseid, salamandreid ja muid väikesi loomi.
  5. Paljudes puukoolides töödeldakse üksikisikuid teravilja-, maisi-, hirsi- ja muude teraviljasaadustega. Kui soojade riikide ränne algab, peatuvad linnud maisi-, nisu- ja tatariväljadele.

Aretus

  1. Need kraanad on monogamilised isikud. Paaritumise ajal kujutavad linnud üsna ilusaid tantse. Linnud kipuvad üksteise ette ja põrkuvad. Nad painuvad ka üle, libistades oma tiivad ja heidavad rohi.
  2. Arvatakse, et üksikisikud kasutavad tantsu ainult paaritumisajal, kuid arvukad tähelepanekud on kinnitanud, et see käitumine on tavapärastel päevadel kraanadele väga iseloomulik. Seega näitavad linnud oma tundeid, rahustavad agressiooni ja pingeid.
  3. Pesakraanides on liigne ettevaatus. Sel põhjusel on pesa leidmine väga keeruline. Rannikualadel varustavad linnud kodusid 70 meetri kaugusel avatud soode servadest. Sageli pannakse pesad väikestesse muldmetallidesse. Pesa allosas on märja sammal, turvas, lehtede lehed, kased ja lehed, varred ja oksad.
  4. Muna kaal ulatub vaid 20-25 grammini. Sageli võib värv olla pruun, rohekas või pruunikas. Igal juhul on suured tumedad laigud. Naine on tavaliselt vidis. Noorte kasv hakkab ilmuma ühe kuu jooksul. Sel ajal tegeleb isane toidu hankimisega avatud aladel.
  5. Selline käik võimaldab kraanal näha kõiki pesa lähenemisi. Harvadel juhtudel võib isane lühikese aja jooksul naise inkubeerimise ajal asendada. Mõnikord hakkab paar üksteisele karjuma, just praegu leiad lindude pesa.
  6. Kui inimene püüab pesa välja arvutada, hakkab isane lendama madalate seas ja karjub valjusti. Sel hetkel on pesa asukoha määramine väga raske. Pärast seda lendab mees ära. Naine omakorda juba teab ohtu.
  7. Kui inimene läheb pesasse sihikindlalt, naaseb mees. Ta võtab erilise seisu ja hakkab karjuma, tähelepanu keskmes. Sel ajal peidab pesa pesa ja püüab larchade seas eksida.
  8. Uute noorte leidmiseks tasub teha palju vaeva. Sellist ülesannet peetakse praktiliselt võimatuks. Sageli on paaril kaks muna. Nestlings reeglina elab alati. Noored loomad on väga hästi peidetud ja järgivad alati oma vanemate juhiseid.

Huvitavad faktid

Mustad kraanad on haruldased ja ohustatud linnuliigid. Sel põhjusel on need loetletud punases raamatus. Elanikkonda valvatakse hoolikalt, üksikisikute hävitamise manipuleerimine on keelatud. See on ka pere esindaja, kes on graveeritud Venemaa Panga hõbemündile.

Täna olete tutvunud huvitava linnuga, millel on oma kaitsev staatus ja mis on väljasuremise äärel. Mustad kraanad on kujutatud meie riigi panga hõbemüntidel, nad asuvad teiste suletud sõprade seas auväärselt.

Video: must kraana (Grus monacha)