Red-breasted Goose - kirjeldus, elupaik, huvitavad faktid

Punase rindega hanesid võib seostada teatud kitsas vahemikus elavate liikidega. Nende lindude arvul on praegu kalduvus jätkusuutlikkusele, kuigi teatud probleemid selles osas jäävad siiani. Fakt on see, et inimesed arendavad aktiivselt paiku, mida lind valib.

Lind meenutab oma kontuurides väikest hani, kelle kehal on särav ploom. Kuid paljud kehaosad on mustad. Peas on roosteplekke, millel on väikesed valged kanded. Kargi ja kaela esiosa lokaliseerimisel on punane värvus. Erinevalt hani, premeeris loodus lindu väikese nokaga.

Levimus

Загрузка...

Lindude pesitsemine toimub Altai territooriumil. Marsruut Taimyr saarest läbib Alam-Ob ja Yenisei lahte. Sihtkoht on Irtyshi jõe suu. Punaste rindadega hanede kõige sagedasem elupaik on Kulundinski järv. Sageli võib seda leida juba sügise alguses. Ka elupaigaks on Pavlovski ja Petropavlovski piirkond. See lind on Alei jõe ääres erinevates kohtades. Mõnikord on selle asukoha koht Gilevski reservi, mis asub ülemisele Alleele.

Elupaikade pindala

Lindu jaoks on kõige soodsam koht metsa tundra koos põõsa taimestikuga. Seal valivad nad nende asukoha jaoks liistud ja järskud nõlvad. On tundra ise linnus. Oma elupaiga jaoks eelistatakse linde ja järve kaldaid. Isegi rände ajal püüab lind veehoidlale lähemale jääda.

Numbrid

Praegu iseloomustab elanikkonna suurust positiivne dünaamika. Täna Altai territooriumil saate kohtuda üksikisikutega, kes on hane karjas. Nüüd on vähe rühmi, mis ei sisalda rohkem kui 25 inimest, kuigi minevikus oli võimalik näha lindu "kollektiiv", kus selle liigi esindajad olid 50 või rohkem. Sellist olukorda võib täheldada näiteks Kulundinski järve piirkonnas, kus karja hulka kuulus 100 või rohkem lindu.

Iseloomulik elustiil

Punaste rindadega hanede ja paljude teiste lindude talvituskoht on soojad maad. Talvel liikuvad linnud Musta mere lähedale. Lind ilmub kodumaal suvel esimese kuu keskel. Kui september tuleb, on ta juba teel talvituskohtadesse.

Selle käitumise poolest erineb see lind teistest liikidest oluliselt. Müra ja ärevus on tema käitumise peamised märgid. Lennu iseloomustab kiirus ja äärmuslik eiramine. Mistahes sündmusega kaasneb mürarikas käitumine õhulindis. Isegi lennutingimustes on üksikisikute vahel üsna tugev suhtlemine. On huvitav jälgida lendu ise. Kogu aeg tihendatakse, seejärel laguneb.

Sellise iseloomuliku igapäevaelu jaoks. Päeva jooksul otsib lind toitu, mis koosneb taimeosadest. Pärastlõunal saab ta lõpetada toidu otsimise ja minna jootmiskohale. Toidus kasutatakse lehti, risoome ja võrseid. Kohtades, kus toimub talvitumine, koosneb toitumine teraviljadest.

Lind veedab suure osa oma päevast veest. Nad veedavad isegi öösel tiigil, kuigi seda võib näha ka maal. Selle liigi esindajad saavad ujuda ja sukelduda üsna hästi. Mõnede autorite sõnul võivad selle liigi esindajad elada kuni 40 aastat.

Bioloogilised omadused


Tuleviku asemele paigutatakse lind juba suve alguses. Selleks ajaks moodustavad nad juba paari. Juuni teisel poolel hakkavad nad aktiivselt munema. Pesitsuskoloonia on väike, mis sisaldab mitte rohkem kui 5 paari. Mõnikord on võimalik kohtuda ja täiesti eraldiseisvad ummikud.

Lind jõuab täiskasvanud suguküpsuseni kolmeaastaseks. Igal aastal harjutatakse pesitsemist mitte kogu elanikkond. Sellel osaleb mitte rohkem kui 38% kogu selle koostisest. Kui aasta on ebasoodne, võib see arv olla ainult 4%. Normaalsetes tingimustes on naissoost kuni 7 muna. Ta koorub neid 27 päeva. Mees kogu aeg on lähedal rannikul või veehoidlas. Munad on värvuselt kreemjas heleda rohekas varjundiga.

Juuli teisel poolel on paarunud tibude ilmumine. Selle aja jooksul läbivad üksikisikud pärast marsruudi. Kui tibud ilmuvad, võtavad nad täiskasvanud vanemad ära niiske muru. Seal jäävad nad kuni augusti lõpuni. Mõnikord on võimalik jälgida pilti, milles mitmed hunnikud on ühendatud üheks rühmaks. Nad meenutavad lasteaia meeskonda. Mitmed vanad linnud valvavad neid kogu aeg.

Nest peseb oma patroonide kõrval olevale kaljule, mida mängivad peregrine Falcon või Gull. Lind ei vali seda naabruskonda juhuslikult. See tagab täiendava kaitse petturite, näiteks rebaste pesade hävitamise eest. Nad ei jälle saakloomade läheduses.

Nestlind hakkab ehitama kohe pärast saabumist. Need on avatud tüüpi, mille alusel valitakse kaljude tavaline süvendamine. Pesa allosas rongid linnud kuivade teraviljakultuuride varred ja oma voodriga vooderdatud. Pesa on tavaliselt 20 cm läbimõõduga ja 5-8 cm sügavusega.

Sööda puhul kasutab lind ainult taimset toitu. Varem oli talveks peamiseks talvituspaigaks Lõuna-Kaspia mere piirkonna territoorium. Nüüd kasutab lind Musta mere lääneosa järve vesi.

Selle liigi korrapärane aretuskoht on Slimbridge, kus asub rahvusvaheline veelindude keskus. Järglaste välimus ilmnes ühes Moskva loomaaias.

Esmakordselt täheldati nende lindude aretamist Moskva loomaaias möödunud sajandi 60ndatel aastatel. Alates sellest hetkest algas aktiivne töö nende lindude uurimisel ja paljunemisel. Selleks korraldati isegi kogu teaduslik ekspeditsioon Yamali saarele. Töö krooniti edukalt. Lind hakkas vangistuses edukalt paljunema. Nüüd kõike seda silutakse nii, et looduslike lindude püügiks loomaaia tingimustes ei ole vaja looduslikult linde püüda.

Julgeolekumeetmed

Selleks viiakse läbi keskkonnaalaste õigusaktidega seotud aktiivseid haridus- ja kontrollitegevusi. Seoses liigi täieliku väljasuremise reaalse ohuga oli punase rindu hane Venemaa Punases Raamatus. Seda liiki kaitsevad mitmed rahvusvahelised organisatsioonid. Selles seisundis ilmus lind seoses täieliku väljasuremise ohuga. Eelmise sajandi teisel poolel oli selle arvu järsk langus. Eelmise sajandi 70ndatel langes ta peaaegu poole võrra.

Tänu erinevate organisatsioonide aktiivsetele jõupingutustele on nüüd kalduvus stabiliseerida liikide arv. Sellel lindul on igasugune jahindus keelatud.

Vaadake videot: Calling All Cars: History of Dallas Eagan Homicidal Hobo The Drunken Sailor (November 2019).

Загрузка...

Populaarsed Kategooriad

Загрузка...