Cheglock - kirjeldus, elupaigad, huvitavad faktid

Hoblokk on röövlind, kuid selle suurus on palju väiksem kui teiste liblikate esindajad. Oma väikese suuruse tõttu tõuseb see väga kiiresti ja kergesti õhku, teeb erinevaid manöövreid.

Lindi välimuse kirjeldus

Kui me võrdleme seda teiste saksa perekonna lindudega, on see paljudel viisidel sarnane ja selle peamine erinevus on suurus. See on lihtsalt see, mis ei takista tal olla vapper jahimees, kuna tema sugulased on suuremad.

Võib tunduda, et linnu välimus on väga sarnane "Peregrine Falcon" -iga, kuid see on ainult algse välimuse puhul. Neid iseloomustab nende suurus - shklok on väiksem, tema alumine keha on kaetud pikisuunaliste laigudega ja ta on riietatud punaste ja punaste püksidega.

Täiskasvanud linnus võib keha pikkus olla kuni 36 cm, väliselt on tiivad väikesed, kuid 80-84 cm pikkusega, 150–350 grammi. Mees erineb naissoost suurusest, kuid neid ei ole kerge ära tunda, sest emane on vaid veidi suurem.

Lindi värvus on särav ja värvikas, koosneb mustast, valgest, hallist ja kaneelist. Kuid nad on nii vastandlikud ja harmoonilised, et nad kohe tähelepanu tõmbavad. Naistel ja meestel on sama tume, sinakas-värviline ülakeha. Lindu allosas on okra ploom, mis on kaetud mustade täppidega. Kael ja põsed on valged, nokaga on vuntsid, nad on mustad ja annavad lindule suurema väljanägemise.

Linde püksid ja aluspüksid on tumepruunid. Käpad paistavad hästi ja on kohe märgatavad, sest neil on roheline või sinine toon.

Saba ja jalgade värvus on pruun. Jäsemed on tugevad ja tugevad, kumerad küünised, teravad. Saba sarnaneb tera kujuga ja poolkuu kujuga tiibadega. Lindude lend on väga kiire, see võib olla katkendlik. Kui röövloom on õhuvoolu püüdnud, võib ta selles asendis lennata pikka aega, kuid ei liigu.

Kus hobi elab?

Sellist lindu võib leida peaaegu igal kontinendil, kus on selleks sobivad tingimused. See võib olla Venemaa, Soome, Vietnam, Briti ja Jaapani saared, Tuneesia, Maroko. Külma ilmaga puhkedes rändavad linnud Lõuna-Aafrika, India ja Kagu-Aasia suunas.

Euroopas ei ole lind püsiv, umbes kuus kuud, pärast seda liigub ta teise pesitsuskohta.

Elupaikade lind

Lindude elu jaoks valitakse metsad ja metsa-steppid - ala, kus on palju paksusi ja avatud territooriumi. Nende jaoks sobivad kõige paremini metsajõgede kallastel asuvad põõsad, avatud lamedad ja põllumaastikud. On olnud juhtumeid, kus see linnus asus inimeste lähedale, kuid see juhtub üsna harva, tavaliselt välditakse kokkupuudet isikuga.

Ta armastab kõrgust ja mugavalt tunneb suurt kõrgust kuni 4000 meetrit, eriti kui ta on merest kõrgemal.

Linn on lame ja ei sobi istuvale elustiilile. Igal aastal otsib ta endale parimat asukohta ja soodsa elupaiga. See on tingitud asjaolust, et see ei sobi madala õhutemperatuuri, külma ilmaga ja külmaga. Soojal hooajal elab Põhja-Euraasia ja seal on pesitsemine ja aretamine.

Väga harva võivad nad teha pesa mosaiigistruktuuriga metsaala sügavamal, st need on metsad, väljad, nina, serv. Lõunapiirkonnas asuvad linnud kasvavad juurtesse tihedateks tublideks, stepideks.

Ohu lähenemise korral valvab pesa mõlemad vanemad. Niipea, kui vaenlasele läheneb, ründavad linnud teda esimesena, sõites oma kodust tibudega. Juhul, kui inimene püüab pesa lähedale pääseda, võivad nad rünnata või jäljendada rünnakut ja teha sel hetkel valju, läbistavaid helisid.

Lindude elustiil ja iseloom

Lindu hoblock on rahutu ja rahutu. Nad ei ole sõbralikud, kogu aeg näitavad agressiivsust teiste linnuliikide suhtes. See ei tähenda, et see on tingitud toidupuudusest või midagi muud, nad hakkavad käituma järsult, kui ilmub teine ​​lind. Ja kui see inimene püüab ka pesale läheneda, siis on kindlasti võitlus. Mustad vuntsid ja ähvardav välimus annavad kokkuhoiu ja hirmutava ilme.

Kui linnuke, mis on väiksema suurusega kui pliidiplaat, nägi silmapiiril, siis temale muutub see juba saagiks ja ta püüab seda püüda. Mitte iga kord, kui see välja selgub, on tema jaoks üks sihtmärke.

Võib öelda, et inimene on kasulik lind, sest kui see pesitseb oma maja ja aia lähedal, päästab nad muudest lindudest, mis võivad kahjustada puid ja taimi.

Võimsus

See lind hävitab ainuüksi jahipidamise, selle saak muutub elusliigiks naabruses, selle pesast kaugel. Tavaliselt valib lind toidu otsimiseks õhtul, kui see muutub pimedaks. Suvel, kui täiskuu ja ala on hästi valgustatud, võib jaht jätkuda.

Toitumine on üsna mitmekesine, enamik jahti peetakse putukatel. Võib olla ka maitsev draakon ja nahkhiir, mardikad, jaanileivapuu, väikesed närilised, sellised lindud nagu kiire ja jõuluvana.

See lind eelistab küla ja ranniku neelusi. Oma suurepärase nägemuse tõttu püütakse saagiks lennu ajal. Mõnikord ei piisa õhus püütud saagist, ja närilised tuleb püüda. See on palju raskem kui lendamisel. Olles pööranud suure saagiks, sööb pähkli seda kohe lähimas puus, ja kui midagi püütakse, siis neelab see lendu.

Väike kitse võib näha 250 meetri kaugusel ja kui see on lind, siis kilomeetri kaugusel. Lind võib kergesti saaki saada teiselt kiskjalt. Õhku kinni haarates hoiab ta oma võimsa käpaga ja kleepub teravate küünistega, istub puul ja võtab selle süüa.

Paljundamine ja pikaealisus

Niipea, kui algab esimene soojus, valmistuvad linnud varakevadel aretushooajaks. Mehed valivad soojale riigile lendamisel naised või kui nad saabuvad uude kohta. Sellised linnud loovad oma paari ja jäävad valitud naise juurde kuni lõpuni.

Kui me räägime paaritamismängudest, siis nagu paljud linnud, ei käitu mehed nagu tavaliselt, nad hakkavad lendamisel erinevaid manöövreid tegema. See periood on kevadel.

Sellel perioodil võite siiski jälgida, kui mees ja naine sulgevad oma küünised õhus ja lendavad üle 10 meetri. Mai lõpus - juuni alguses lindude paaritamismängud lõpevad. Nad asuvad mägede pesas. Pärast seda on emas munad, võib olla 2-4 tükki. Munade värvus on punakaspruun, värsked.

Puud pesade jaoks valivad kõrge. Haudemunad on seotud naissoost. See protsess kestab 27-31 päeva, siis ilmuvad tibud. Neil on mustad silmad, kogu keha on kaetud lumivalge kohevaga, nägu on kaunistatud helekollase nokaga. Isa toodab toitu ja ema toidab lapsi. Noorte sarvikute toitmine võib kesta kuni kaks kuud. Kuni rände ajani on nad kõik koos.

Eleonora Cheglock on seotud sugukondlike liikide liik. Selle suurus on suurem kui lind ja iseloom on palju sõbralikum. Mõnedel lindudel on must ploom, teised värvid ei ole segatud.

Hocklocki eluiga looduses on umbes 38 aastat.

Huvitavad faktid

  1. Lind on võimeline valmistama erinevaid kõrvale meeldivaid helisid, vajutades kõrva ääres - juhul, kui oht läheb pesasse.
  2. "Cheglok" - nimi, mis tuli Vana-Venemaalt ja tõlgendatakse kui "autentne ja tõene". Teadlased arvavad, et see kinnitab selle lindu ülejäänud pähklitele, kuigi see on väiksem.
  3. Ligikaudne väikeste google'i arv on 3 miljonit, täna on see stabiilne. Inimtegevus ei kahjusta nende elu ning looduskeskkonna seas pole peaaegu ühtegi vaenlast.
  4. Selline lind on loodusele hea, see hävitab putukad ja kaitseb neid.
  5. Hooaja jooksul on linnul kuni neli muna, neil ei ole rohkem kui ühte sidurit.
  6. Need linnud võivad sama pesa kasutada pikka aega.
  7. Hoblokk ei sobi sepikodadele, see ei jaga suurte linde.
  8. Kui alla neelate nutmine, siis näete taevas, kuidas hoollock neid ründab.

Video: hobi (Falco subbuteo)