Spectacled Penguin - kirjeldus, elupaik, huvitavad faktid

Spekuleeritud pingviin on pingviini perekonda kuuluv linn. Seda liiki tuntakse ka nimedena: eesel, Aafrika või mustjalg.

Linnu elupaigaks on Aafrika mandri edelarannik, mida pesta Bengali voolu ja selle külgnevate saarte külm vesi. Ka paljud selle liigi esindajad on levinud kogu maailmas, peamiselt on nad loomaaedade elanikud.

Pange tähele, et mustjalgne pingviin on ainus liik, mis elab Aafrikas, mis on paljude jaoks ebatavaline, sest enamik elanikke on veendunud, et nende lindude peamine elupaik on Arktika rannikuvesi.

Lindude pesitsemine toimub igal aastal koos talvise algusega, mis on seletatav asjaoluga, et selle aja jooksul on mandri temperatuur temperatuuri jaoks linnule mugavam, aidates kaasa aretusele. Kuid linnud peavad siiski kaitsma oma tulevasi järeltulijaid ülekuumenemise eest, asetades eelnevalt ettevalmistatud rohudesse kaevatud guaano ladestused otse rannikul.

Välimus

Pingviinid ulatuvad pikkuseni 70 cm, samas kui nende kaal ei ületa 4,5 kg. Lindude värvus on iseloomulik - selle hobuseliigi ees on valge ploomi, sulgede musta värvi taga. Musta värvi äärmused, mida see näeb välja, sai nime - mustjalgsed pingviinid. Pange tähele, et nende veelindude lindude rinnal on väikesed tumedad laigud, mis on iga linnu jaoks unikaalsed.

Spekuleeritud pingviinide silmade kohal paiknevad heleroosa värvusega näärmed, mille peamine eesmärk on kontrollida termoregulatsiooni. Kehatemperatuuri märkimisväärse suurenemise tõttu voolab veri intensiivsemalt ümbritseva õhuga jahutamiseks nendesse näärmetesse.

Mehed erinevad emasloomadest mitte ainult suuremas konstitutsioonis, vaid ka suuremates nokkudes. Pingviini must ja valge värv on tegelikult lindude tõhus kaitse vees erinevate röövloomade vastu, tekitades vastuvoolu. Noorte hulkade värvus erineb heledamates värvides.

Aretusfunktsioonid

Peened pingviinid - monogamilised linnud, mis loovad paari pikka aega, üksikisikute küpsus saabub 4-5 aasta jooksul. Mustjalgse pingviini aretushooaeg sõltub otseselt kliimatingimustest, kontinendi lõunaosas on lindude kasvatamise tipp kevadel, Namiibias - novembrist detsembrini. Munade arv, mida naissoost puhub, ei ületa 2 tükki. Lammutusprotsessi teostavad mõlemad paari esindajad, inkubatsiooniperioodi kestus on umbes 40 päeva.

Pingviini tibude esimene riietus, mis on tunginud, on helehall fluff. Esimest korda sündisid sündinud lapsed koos vanematega. Ühe kuu pärast on noored ühendatud nn "lasteaias". Esimene täiskasvanud pingviinide täiskasvanute hulk ulatub 2-4 kuu vanuseni, reeglina sõltub esimese molti algus otseselt elupaikadest ja lindude toitmisest. Pärast täiskasvanute riietuse saamist lähevad noored järeltulijad merre. Loodusliku elupaiga poolest elavad pingviinid kuni 15 aastat. Isikute maksimaalne vanus on 27 aastat.

Käitumine ja toitumine

Peened pingviinid - linnud, kes ei suuda lennata. Nende lindude helid meenutavad eesli karjuseid. Moltimisperioodi jooksul ei suuda linnud toitu vees koguda, mis on seletatav asjaoluga, et pingviini sulgede kate on veele läbilaskev. Moltimisperioodi kestus on tavaliselt umbes 3 nädalat.

Mustjalgsed pingviinid veedavad suurema osa oma elust vees, välja arvatud aretusperioodil. Maksimaalne liikumiskiirus vees on 20 km / h.

Looduslikud vaenlased veekeskkonnas on haid, tapjavaalad ja karusnahatõkked. Maa vaenlased hõlmavad karpaale ja mongoose. Sageli varitsevad lindude munad pesade seast.

Peamine toit - väikesed kalad, koorikloomad ja kalmaarid - tarbivad iga päev täiskasvanud isendit vähemalt 500 grammi. toit.

Huvitavad faktid

  1. Sageli nimetatakse seda tüüpi pingviiniks eesli, mis on seletatav lindude poolt tekitatavate helidega (õendusperiood).
  2. Mustjalgsed pingviinid on suurepärased ujujad, kes otsivad toidu saagiks, on võimelised üsna sügavale sukeldumisele (kuni 120-130 m).
  3. Mõni aeg tagasi oli selle pingviini liigi elanikkond üsna levinud. Kahjuks on praegu veel umbes 30 selle veelindude lindude kolooniat.

Video: Spectacled Penguin (Spheniscus demersus)